x

Google sistem automonomne vožnje!

O Googlovom sistemu autonomne vožnje u posljednje vrijeme nije bilo baš mnogo informacija. Ipak, ko čeka taj i dočeka. Kompanija Google je prije par dana objavila neke potpuno nove detalje. Googleov direktor za projekat samostalnog automobila istakako je da su njihovi prototipovi prešli hiljade kilometara u okviru dodatnih testiranja oko sjedišta kompanije u Kaliforniji.

Istaknuto je kako je ova kompanija prebacila fokus ovih automobila na ovladavanje tehnikama gradske vožnje, te da je kilometar gradske vožnje mnogo kompleksniji od deset kilometara vožnje po autoputu, jer je dobro poznato da se u toku gradske vožnje stotine različitih objekata pomjera u skladu sa različitih pravilima po putu.

 

Upravo kao rezultat toga, Google je unaprijedio svoj sistem tako da on može da razlikuje stotine različitih objekata istovremeno, uključujući pješake, autobuse, automobile, kao i stop znakove. Uprkos tome što ima još mnogo problema koji moraju da se riješe u okviru ovog projekta, kompanija je izuzetno optimistična da će uspjeti da ostvare svoj cilj kreiranja ovog automobila. 

 

Izvor: automoto.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.