x

Gosti iz Kaknja podijelili bodove sa domaćinima iz Zenice!

Nogometaši Čelika jučer su na stadionu Bilino polje u Zenici odigrali posljednju utakmicu regularnog dijela prvenstva u okviru BH Telecom Premijer lige BiH.

U gostima timu s Bilinog polja bila je ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

 

Nogometaši Čelika su prije početka utakmice zajedno u saradnji s Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica obilježili Svjetski dan osoba sa Down sindromom. Fudbaleri su na stadion izašli zajedno sa djecom sa Down sindromom, te u šarenim čarapama.

 

U prvom poluvremenu bilo je prilika i na jednoj i na drugoj strani. Nogometaši Mladosti su rano došli do vodstva golom Šišića u 7. minuti igre, a slavlje nije dugo potrajalo obzirom da su nogometaši Čelika brzo izjednačili rezultat pogotkom Pezera.

 

Na pauzu se otišlo s rezultatom 1:1.

 

U drugom poluvremenu ekipa Mladosti je imala više prilika, pa je tako došla do vodstva od 1:2 u 60. minuti igre golom Maksimovića.

 

Čelik je nakon gola gostiju i vodstva imao više prilika u nastavku utakmice, tako da je u 74. minuti igre došao i do gola. Pogodak je postigao Stokić u 74. minuti.

 

Ekipa s Bilinog polja je pokušala u nastavku borbeno igrati, te doći do gola koji bi im osigurao 3 boda. Međutim, rezultat do kraja susreta je ostao nepromjenjen (2:2).

 

Tekst: Radio zenit

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.