Gotiva Fest 2017.!

03.08.2017 16:00
gotiva-fest-2017-main

3. August at 18:00 to 6. August at 18:00
Smetovi, 72 000 Zenica

 

Festival koji spaja jedinstvo različitosti i slobodu alternativne umjetnosti, slaveći zajedništvo i ljubav u svim njenim formama, desit će se i ove godine u svom trećem – i malo drugačijem izdanju.

Smatra se da je 2017. godina – godina začetka korjenitih promjena u ljudskom društvu, početak razvoja svijesti, preporoda misli te intenzivnijeg rasta ideja. U skladu s takvim tempom, ove godine Gotiva fest takođe doživljava svoj mali rast i preobražaj. Iako je gotiva kao osjećaj vandimenzionalna, otkrivamo vam tri dimenzije Gotive kao momenta, koje u 2017. godini prolaze kroz transformaciju:

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

△▽△ VRIJEME △▽△

Nakon Gotive I u julu 2015. i Gotive II u septembru 2016., ove godine pronašli smo balans koji momentalno smješta festival na početak augusta - 3. do 6. 8. 2017.!

Uvodimo dodatna 24 sata čiste gotive, što znači da ćete ove godine u Gotivi uživati 4 festivalska dana. Sasvim dovoljno vremena za kolektivno zbližavanje i postizanje savršeno izbalansiranog i optimalnog užitka za sve nas.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

△▽△ PROSTOR △▽△

2017. godine gotiva se seli na više hipsometrijske nivoe planine Smetovi, planinskog masiva smještenog 8 km istočno od Zenice sa najvišim vrhom Vis (1025 m/m). Neobičan naziv u pluralu Smetovi su dobili po sniježnim nanosima - smetovima, koji su zimi činili gotovo neprohodan masiv. Iz šumskog podnožja penjemo se na vrh, sa pogledom na najviše bh. planinske vijence: Zvijezda, Vranica, Vlašić, Busovačka staja i druge. Priče kruže kako se oko smetovskih planinskih izvora skupljaju vile, igraju kolo i potom idu u magične šume. Vile čuvaju zlato zakopano u tunelu ispod starog grada. Vile su još tu, zlato još nije otkriveno, što će reći, da još uvijek nije naišao čovjek po mjeri smetovskih vila.

⇸Koordinate 44°14`42.7``N 17°58`43.2``E

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

△▽△PROGRAM△▽△

Programsku dimenziju festivala čine zvučne, vizualne i kreativne vibracije. Budući da se dosta dimenzija mijenja u ovoj godini, odlučili smo da vam ove godine pružimo jedinstven eksperimentalni doživljaj.

 

❁❁❁

 

ঁ Zvučne vibreঁ

Vibracije Gotive do Vaših slušnih receptora dopiru iz čiste prirode. Osim prirodnih šumova iz obližnje šume, doživjet ćete intenzivan zvuk iz 2 ručno rađena soundsystema na dva floora.

 

⇸ plus surprise stage!

 

|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|DUB |̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|

powered by 

▶▷▶Boca Soundsystem◀◁◀ 

https://www.facebook.com/BotzaSoundSystem/?fref=ts

Prostom matematičkom računicom, 2+2+2=6 došli smo do zaključka da je vrijeme da na Gotivu dođe soundsystem sa 6 hog scoopsa. Iz dubina Zadarskog podzemlja dolaze po prvi put u BiH, vrijeme je za zemljotres, vrijeme je za Boca Soundsystem. Nek se planine tresu, gore odjekuju, nek se zvuk širi...

 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.