x

Gradovi u kojima ćete poželjeti da radite!

Poznata revizorska kuća PricewaterhouseCoopers napravila je 2014. godine istraživanje o tome koji gradovi su imaju najbolje mogućnosti za zaposlenje.

Ovo je njihova lista deset gradova u kojima će mladi, koji žele da se dobro zaposle, pronaći svoj posao iz snova.

 

Čikago

 

Treći najveći grad SAD-a ima veoma povoljne cijene. Kvalitet života i vazduha su veoma dobri. Među najboljim je gradovima kada je u pitanju poslovanje, a pravi je raj za pravnike kojima je prosječna godišnja zarada 110,060 dolara. Drugi visoko plaćeni poslovi su rukovodeće pozicije, posao iz oblasti kompjutera i matematike, arhitekture i inženjeringa.

 

Sidnej

 

Ovaj grad je dugo imao veliki ugled kada je riječ o ravnoteži posla i života. Za PwC je broj jedan kada je u pitanju održivost i život. Sidnej je jedan od velikih centara finansija, proizvodnje i kulture, sto ga stavlja na ovu listu poslovnih prilika.

 

Honkong

 

Jedan od najboljih gradova kada je u pitanju kvalitet života. Ekonomska sloboda je na najvišem nivou kao, a očekivanja cijelog svijeta su visoka kada je riječ o stilu življenja.

 

Stokholm

 

Grad koji se razvija nevjerovatnom brzinom sadrži brojne poslovne mogućnosti. Prvenstveno u oblasti tehnologije sa skoro 700 hajtek kompanija. Grad mnogo obraća pažnju i na održivost zelene tehnologije. Neki smatraju da je ovo najbolji grad za početak poslovanja.

 

Pariz

 

Kada je riječ o intelektualnom kapitalu i inovacijama Pariz je broj jedan. Pun je fantastičnih muzeja, biblioteka i poštovanih univerziteta koji šire um i unaprjeđuju pojedince koji žele da rade ovde. Takođe, ovo je grad sa najnižom stopom nezaposlenosti u Evropi. Najviše plate imaće oni koji žele da se bave ljudskim resursima, prodajom i finansijama.

 

San Francisko

 

Poslovnu atraktivnost ovom gradu daju sjedišta nekih od najvećih svetskih kompanija. Mnoge velike kompanije, kao što je Google, imaju ispostave ovde. U platama će uživati ljudi na rukovodećim pozicijama, u zdravstvu, pravnici, matematičari i IT-jevci.

 

Toronto

 

Život u ovom gradu je odličan, a akcenat je stavljen na bezbjednost, zdravlje, infrastrukturu, sigurnost i transport. Distribucija, industrija i finansije su poslovni centri sa fokusom na bankarstvo i berzu.

 

Singapur

 

Krasi Pwc listu razvijenim transportom, infrastrukturom, gradskim kapijama i lakoćom poslovanja. Njegova ekonomija je u elektronici, hemikalijama i uslužnim djelatnostima, dok centar grada upravlja bogatstvom. Odlično je mjesto za ljude iz različitih branši. Njegova privreda je rangirana kao najotvorenija u svijetu, sa najmanje korupcije i najviše pro-biznisa.

 

Njujork

 

Centar SAD sa bezbroj mogućnosti u svim industrijama. Grad sa najvećom lakoćom poslovanja je jedan od najpoželjnijih gradova za život na svijetu. Veliki poslovi se prave u finansijama i na berzi dok su za individualce najbolji moda, izdavaštvo, zabava i tehnologija.

 

London

 

Grad sa najboljom mogućnošću zaposljenja današnjice. Dom je mnogih svjetskih milijardera sa fokusom na finansiranje međunarodnih poslova. Visoki rukovodioci, ljekari, direktori marketinga i prodaje i pravnici mogu naći poslove sa visokim primanjima.

 

Izvor: kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.