x

Gradska Arena spremna za duel BiH i Poljske!

Zenička Arena biće mjesto gdje će se od 3.do 5.februara održati teniski duel reprezentacija Bosne i Hercegovine i Poljske u okviru Davis Cupa I kola I E/A zone. Podloga je postavljena već prije nekoliko dana, a obje ekipe su već odradile nekoliko treninga, te su izuzetno zadovoljni uslovima, koji su u Zenici.

Iako je jučer grad Zenica bio bez grijanja, ljudi iz rukovodstva Arene su se pobrinuli da uz pomoć sponzora pronađu alternativu, ako bi grijanje koje je danas normalizirano, u slučaju ponovnog nestanka imali alternativu. U Areni će biti postavljeni toplotni topovi, ako bi temperatura bila ispod 19 stepeni koja je najniža po pravilima za odigravanje ovakvih mečeva.

 

Danas će reprezentacija Bosne i Hercegovine obaviti dva, dok će Poljska odraditi jedan trening, dok će sutra obje selekcije imati po dva treninga. Ulaznice za meč Davis Cup reprezentacija moguće je kupiti Gradskoj areni u Zenici po cijeni od 10 KM za tri dana te jednodnevne po cijeni od 5 KM (prvi i treći dan) i 3 KM za drugi dan Davis Cup susreta BiH-Poljska. Očekuje se dobar odziv publike, sigurno nešto veći nego prošli put, kada je mečeve one najinteresantnije posmatralo preko 2000 gledalaca.

 

Ovaj put u ekipi je i Damir Džumhur za razliku od prošlog puta, tako da je i to dodatni poziv za one koji vole ovaj sport, da dođu i uživaju u tri dana sigurno sjajnog tenisa.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.