x

Green defanzivac godine, Brogdon najbolji rookie!

Uručenje nagrade za najkorsnijeg igrača NBA lige Russellu Westbrooku je sigurno predstavljalo ``šlag na tortu`` kada je u pitanju večerašnja svečana dodjela nagrada najboljima u protekloj sezoni NBA lige. Ipak osim nagrade za MVP-a dodijeljeno je još nekoliko, ništa manje značajnih, priznanja.

Košarkaš Milwaukee Bucksa Malcolm Brogdon je proglašen najboljim rookijem godine. U konkurenciji za ovu nagradu su još bili i Dario Šarić i Joel Embiid, ali je prestižno priznanje ipak otišlo u ruke sjajnog Brogdona. Ovaj košarkaš je izabran kao 36. pick na prošlogodišnjem drafu, a zanimljivo je da je on prvi igrač, od kada se NBA draft održava po danas poznatom sistemu, izabran u drugoj rundi drafta kojem je pripalo ovo priznanje.

 

U konkurenciji za najboljeg defanzivca godine su bili Rudy Gobert, Draymond Green i Kawhi Leonard, a nagrada je otišla u ruke košarkaša Warriorsa, Draymonda Greena koji je bio jedan od ključnih igrača na pohodu svoje ekipe ka tituli NBA prvaka.

 

Najboljim trenerom godine je proglašen trener Houston Rocketsa Mike D`Antoni koji je preporodio ovu ekipu i odveo je do 55 pobjeda u regularnom dijelu prošle sezone, dok su samo sezonu ranije Rocketsi uspjeli slaviti 41 put. Osim D`Antonija u konkurenciji za ovu nagradu su bili i Gregg Popovich i Erik Spoelstra.

 

Titula najboljeg šestog igrača otišla je u ruke košarkaša Houstona Erica Gordona. On je prošle sezone u prosjeku ubacivao 16.2 poena uz šut za tri poena od 37% uspješnosti. Manje glasova od Gordona su dobili Andre Iguodala i Lou Williams.

 

Igračem koji je najviše napredovao proglašen je sjajni košarkaš Milwaukee Bucksa, Giannis Antetokounmpo, dok su u konkurenciji za ovu nagradu bili još i Nikola Jokić i Rudy Gobert. Greek Freak je u prošloj sezoni postao prvi košarkaš u historiji NBA lige koji se našao među prvih 20 u svim glavnim statističkim kategorijama - poenima, skokovima, asistencijama, ukradenim loptama i blokadama.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.