x

Greške pri oblikovanju obrva koje svi radite!

Obrve su možda čak i najvažniji dio svakog lica. Daju mu definiciju, izražajnost, čine ga karakternim, a mogu ga i sasvim izobličiti – u slučaju da s njima napravimo nešto jako pogrešno, kako to obično i biva kad se prvi put u životu prihvatimo pincete.

Gotovo da i nema djevojke koja prilikom oblikovanja obrva ne čini neku od ovih grešaka, a mi vam savjetujemo tačno kako da ih izbjegnete i svoje lice nakon čupkanja dlačica ostavite u najboljem mogućem izdanju.

 

Ne poštujete prirodan oblik obrva

 

Jedna od stvari u kojoj nerijetko griješimo je pokušaj mijenjanja našeg prirodnog oblika obrva. Ako imate vrlo ravne obrve, nemoguće je s njima postići izgled obrva s vrlo izraženim lukom bez da značajno ne počupamo obrvu. Time rizikujemo i da je unakazimo, pogotovo zato što ćemo vrlo teško postići savršenu simetriju na obje obrve. Luk je najbolje tek lagano akcentirati – nemojte pokušavati da ga stvorite ako ga nema niti pomicati duž obrve.

 

Popravljate spojene obrve prečupavanjem

 

Kad imate tu nezgodu da su vam obrve prirodno spojene u sredini, mnoge od nas će se prihvatiti čupkanja te neugledne sredine. Međutim, prilikom tog oblikovanja nerijetko se i zanesemo pa počupamo obrvu predaleko, odnosno stvorimo preveliki razmak između obrva. Obrva mora počinjati na zamišljenoj liniji koju bismo povukli vertikalno uz nosnicu prema čelu.

 

Usklađujete boju obrva s bojom kose

 

Ukoliko ste plavuša, obrve treba da vam budu otprilike dve nijanse tamnije od boje kose kako ne biste izgubili na izražajnosti lica, a ako ste tamnokosa dama, neka vam obrve ostanu do dva tona svijetlije od kose kako na licu ne bi izgledale pregrubo.

 

Popunjavate obrve neprirodno

 

Obrve nikada ne popunjavate jakim pritiskom olovke ili nanošenjem debelih slojeva pudera za popunjavanje obrva. Ne želimo da vidimo rupe u obrvama, ali zapamtite – kad su obrve u pitanju, manje je više.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.