x

Grupa Cult Band predstavila novi spot za pjesmu ``Početak i kraj``

Muziku za pjesmu napisao je Alen Lemešević, autorica teksta je Milena Ludajić, a snimljena je u studiju “Galaxy Production” Mirze Balića. 

Na videu koji je nastao na nekoliko lokacija u prijestonici BiH radila je vrhunska ekipa koju čine Arnej Misirlić, reditelj i direktor fotografije, Malik Kurt, asistent kamere, Haris Saračević, montaža, producent Adnan Beširović, kostimograf Milan Senić, make up Maja Koristović Talović, rasvjeta K Light, te specijalni efekti “Profilight”.

 

Uz članove benda u njemu se pojavljuje i profesionalni plesački par Nera Zejčirović i Josip Milanović.

 

- Jako nas raduje što će publika moći čuti našu novu pjesmu. Vjerujemo da će im se svidjeti već na prvo slušanje. Potrudili smo se da što više faktora uključimo u ovaj projekat. Tako je tekst i priča iz Beograda uklopljena u neki sarajevski šmek kojem je na Milenine riječi Alen dao jednu određenu toplinu u aranžmanu, a sve to se koordiniralo iz Austrije gdje mi živimo, tako da je pjesma spoj više različitosti i karaktera. Sve to je začinjeno video spotom koji je uradio Arnej Misirlić. S nestrpljenjem očekujemo prve reakcije publike, poručili su iz “Cult Banda”.

 

Ljeto je za članove grupe uvijek radno, a pored već ugovorenih nastupa, potrudit će se da što više rade na promociji ove pjesme, što, naravno, podrazumijeva i gostovanja u regionu. 

 

- U toku su pregovori za neka gostovanja u BiH krajem ljeta, gdje ćemo napuniti baterije za jesenje nastupe u dijaspori. To sve svakako prepuštamo našem menadžeru za BiH Edinu Čičku koji je trenutno u pregovorima sa nekim klubovima. Definitivno ne planiramo raditi album,  trenutno smo usmjereni na izdavanje singlova, kaže Salko Agović, basista benda.

 

Podsjetimo, u dosadašnjoj karijeri ovi odlični muzičari uradili su dvije autorske pjesme ``Na tvojim grudima`` i ``Ostavljam te`` koje su naišle na odličan prijem publike.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.