x

Grupa The Frajle iz Novog Sada u Sarajevu: Četiri dame promovirale album “Ljubav na dar”!

Četiri šarmantne dame, Marija Mirković, Nataša Mihajlović, Nevena i Jelena Buča pune pozitivne energije članice su grupe “The Frajle” iz Novog Sada abum pod nazivom “Ljubav na dar” promovirale su danas u glavnom bosanskohercegovačkom gradu u jednom od sarajevskih lokala.

Napravile su pravi mini koncert koji su započele upravo pjesmom “Ljubav na dar”, a potom su otpjevale i pjesmu “Ljubi, ljubi” i još neke s novog albuma, ali i nekoliko pjesma sa starog albuma. Promocija je završena pjesmom “Sarajevo”.

 

-  Drago nam je što imamo promociju u Sarajevu. Do sada je bila u Beogradu, Zagrebi, a sljedeće sedmice biće u Ljubljani. Album je izašao duž cijele regije. Zove se “Ljubav na dar”, nekako simbolično. A mi jesmo definitvno poklonile ljubav, a i dalje je poklanjamo – kazala je Nevena.

 

Jelena nam je rekla da je čula da se njihovim pjesmama otvara prvi ples na svadbama te da se nada da će se pjesma “Ljubav na dar” uvrstiti među te pjesme. Na novom albumu svoje mjesto pronašao je i duet s Magnificom pod nazivom “Peperutka”. “The Frajle” su također ostvarile i saradnju s Alkom Vujicom i Amirom Kazićem Leom.

 

-  Mi se s njima znamo već dugi niz godina i nekako je prirodno bilo da se nešto i muzički desi. Tako da, jesmo mi i kompozitori i tekstopisci, ali željele smo s drugima da sarađujemo. S nekim pjesmama nismo znale šta ćemo, i onda to Alki proslijedimo koja je napiše za par sati. Ona ima super ideje i ona je nekako naša timska, peta Frajla. Ona je sarađivala s Leom i imali su tu pjesmu koja se nama svidjela. Kada sve četiri kažemo “da” za pjesmu, to je to, ta pjesma ide na album – ističe Jelena.

(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.