x

Guardiola ``očitao lekciju`` igračima koji žele Zlatnu loptu!

Prije nekoliko mjeseci Cristiano Ronaldo je po četvrti put u svojoj karijeri proglašen za najboljeg igrača svijeta, te mu je uručena Zlatna lopta.

Portugalac je priznao da mu je cilj da ima najviše Zlatnih lopti u historiji fudbala i potrebna mu je još jedna kako bi se izjednačio s Lionelom Messijem koji ima pet osvojenih Zlatnih lopti. Zanimljivu izjavu za engleske medije jučer je dao Pep Guardiola koji je ``očitao lekciju`` igračima kojima je glavni cilj da osvoje ovu nagradu.

 

``Kada čujem da neki igrač izjavi da mu je san da osvoji Zlatnu loptu nasmijem se onako od srca. To za mene nema nikakvog smisla. Osvajanje titula s klubom čini sretnim navijače, dok takve nagrade usreće samo one koji ih osvoje. Tako nije bilo kad sam ja igrao, niko nije mario ko će osvojiti Zlatnu loptu. Sjećam se kad je Rivaldo proglašen za najboljeg igrača svijeta da uopšte nije toliko mario za to``, rekao je Guardiola, te dodao:

 

``Fudbaleri na prvo mjesto moraju staviti klub za koji igraju, a ne individualne uspjehe. Kada tvoj klub ne osvoji ništa, a ti si najbolji na svijetu to ti ne znači ništa. Mnogo veće zadovoljstvo imaš kada osvajaš titule za svojim klubom``.

 

Guardiola je kao trener u svojoj karijeri osvojio čak 21. titulu, većinom na trenerskoj klupi Barcelone. Ipak, što se titula tiče dobar trag ostavio je i u Bayernu. Navijači Manchester Cityja se nadaju da će isto napraviti i na Etihadu.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.