x

HEROINA: Ulična mačka spasila život napuštenoj bebi od 12 nedjelja! (VIDEO)

Jadničak je samo ostavljen u kartonskoj kutiji na stepeništu između stambenih blokova, kako su prenijeli lokalni mediji. Pronašla ga je Maša, ulična maca, poznata u tom kraju koju s vremena na vrijeme prehranjuju lokalni stanari. Instinktivno, Maša je dječačića prihvatila kao svog, prislonila se uz njega, grijala svojim tijelom i mjaukala najglasnije što je mogla.

Jedna od stanarki iz bloka čula je mjaukanje, ali i glas bebe koja je plakala. Pronašla je kutiju i imala šta da vidi, ali je prijatno bila iznenađena kada je uvidjela da bebica nije promrzla.

 

- Maša je naša divna i umiljata maca, uvijek prijateljski raspoložena. I kada sam je čula da mjauče pomislila sam da možda traži pomoć, da se jadnica povrijedila. Kada sam izašla napolje možete zamisliti moj šok kada sam ih vidjela kako leže jedno pored drugog sklupčane u kutiji – ispričala je lokalnim medijima Irina Lavrova, stanarka iz stambenog bloka koja je prva pronašla kutiju u kojoj su ležali Maša i beba.

 

Istog trenutka pozvala je Hitnu pomoć, koja je ubrzo i preuzela dijete. Prema svjedočenju Irine Lavrove, Maša je počela da trči i za bolničarima koji su preuzeli jadno dijete.

 

- Sasvim je jasno da se u njoj probudio majčinski instinkt kako bi zaštitila nezaštićeno dijete. Zato ga je prihvatila kao svoje – ispričala je Irina Lavrova novinarima.

 

Prema kasnijim izjavama bolničkog osoblja, napušteno dijete je na velikoj hladnoći provelo najmanje nekoliko časova, ali da je najvjerovatnije zahvaljujući maci koja ga je pronašla nije došlo do smrzavanja ili ozbiljnijih posljedica.

 

- Dijete je bilo na hladnoći nekoliko sati i zahvaljuući Maši nema nikakvih posljedica – izjavila je predstavnica za medije bolnice u Obninsku.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.