x

HEROJ U PELENAMA: Trogodišnji Poljak i njegov pas spasli ženu sigurne smrti!

Jedan trogodišnji dječak i njegov maleni jorkširski terijer spasli su život dječakove majke u Miškovu na jugozapadu Poljske jer su izašli iz stana joj je pozlilo i onesvijestila se, i doveli policiju u pomoć.

Saobraćajna patrola primijetila je u četvrtak dječaka samo u gaćama i majici sa naopako obuvenim cipelicama koga je pratio pas, a pošto nigde nisu vidjeli nikog odraslog, prišli su mu da se pobrinu za njega, javlja danas poljska televizija Polsat.

 

Dečkić je samo kroz suze ponavljao ``mama`` dok se drugi policajac raspitivao da li neko zna čije je to dijete, ali je dječak u jednom trenutku kroz suze pokazao prstom u pravcu kuća. Kada su policajci vidjeli da u tom pravcu kreće i pas, pošli su za njim.

 

Kučence je trčkaralo na desetak metara ispred njih, okrećući se da vidi li idu, i dovelo ih do kuće, gdje su našli otvorena vrata i onesviješćenu majku dječaka na podu i pružili joj odmah prvu pomoć.

 

Kada je stigla hitna pomoć, pokazalo se da žena nije znala da boluje do šećerne bolesti i da je zapala u hipoglikemijsku komu.

 

Spašena je i prevezena u bolnicu samo zahvaljujući malim junacima - trogodišnjem sinu koji je odlučio da potraži pomoć za mamu i malenom psu koji je pokazao put policajcima.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.