x

HEROJI O KOJIMA PRIČA HRVATSKA: Vatrogasci uložili posljednji atom snage u spas ljudi, kuća, maslinika...

U ponedjeljak oko jedan sat ujutro u mjestu Tugare, koje administrativno ulazi u sastav grada Omiša, izbio je veliki šumski požar. Vatrena stihija proširila se do Gornjeg i Donjeg Sitnog, u podnožju Mosora, te ugrozila kuće, a požar je u večernjim satima stigao i do Splita.

Unatoč velikim naporima vatrogasaca vjetar je širio vatru, no oni su ipak uz pomoć lokalnog stanovništva od plamene buktinje spasili naselje Donje Sitno na Mosoru. U potpunosti su izgorjele dvije kuće, a jedan je mještanin preminuo od posljedica srčanog udara.

 

Kasnije je vatra poharala i niz drugih mjesta, a u noći s ponedjeljka na utorak kritično je bilo u Podstrani i Strožancu.

 

Tijekom dana izgorjeli su brojni maslinici, poljoprivredne kulture i pojate, šteta je golema, no pravi razmjeri ove katastrofe tek će se utvrditi.

 

Vatrogasci su, izmoreni od niza požara koji su plamtjeli i prethodnih dana, na izmaku snaga, a posebno im nedostaje opreme. Prvu pomoć primali su na terenu, a onda bi nastavili dalje raditi. U kasnim poslijepodnevnim satima u pomoć su im pristizali kolege iz unutrašnjosti Hrvatske, a nešto ranije u gašenje su se uključili i vojnici.

 

Donosimo vam fotogaleriju izmučenih vatrogasaca koji su se tijekom ponedjeljka herojski borili na splitskom području, tada ni ne sluteći koliko će teška biti i večer i noć.

(Jutarnji.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.