x

HOROR U BEOGRADU: Osnovci školsku drugaricu dvije godine tjerali na oralni s*ks?!

Novi slučaj vršnjačkog zlostavljanja prijavljen je u OŠ ``Dragojlo Dudić`` u beogradskom naselju Mali Mokri Lug. Učenica osmog razreda D. P. prijavila je dječake A. M. i L. J. da su je, više puta tokom dvije godine, primoravali na oralni s*ks, a da su joj prije tri dana dali marihuanu, prijeteći joj da nikome ne smije ništa da kaže. Slučaj je prijavljen policiji, prosvetnoj inspekciji i Ministarstvu prosvjete.

Direktor škole Đuro Kosić potvrdio je za ``Novosti`` da je prijavljeno vršnjačko nasilje, te da je škola preduzela sve mjere kako bi zaštitila učenicu. On kaže da je škola upućena u dio prijave zbog droge, ali da nema saznanja o s*ksualnom zlostavljanju.

 

- U srijedu poslije časova u drugoj smjeni učenica je uplakana došla kod nastavnice i pokazala joj narkotik uvijen u foliju. Ispričala je da su je uznemiravala dva učenika i da su joj oni to dali - objašnjava Kosić. - Nastavnica je ispratila djevojčicu do kuće, a sutradan je napisala prijavu. Prvo smo o svemu tome obavijestili djevojčicinu majku, a onda i policiju. Došli su inspektori, kojima su izjave dali i djevojčica i oba dječaka u prisustvu roditelja.

 

Direktor kaže da se škola i prije ovog slučaja bavila prevencijom vršnjačkog nasilja. Poslije nemilog događaja zakazana je vanredna sjednica Nastavnog vijeća i sastanak tima za prevenciju nasilja. Biće organizovan i roditeljski sastanak, kao i tribina o sprečavanju zlostavljanja i nasilja među učenicima.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.