x

HOROR U BEOGRADU: Zaklao majku, pa krvav i go išao ulicom!

Beograd - Milan V. (33), psihijatrijski bolesnik, zaklao je jučer ujutro u spavaćoj sobi majku Ljubinku V. (51) u stanu u Mirijevu. Poslije krvavog pira je skinuo svu odjeću sa sebe i krvav, go i bos krenuo ulicom, ali je na pola puta uhvaćen! Policajci koji su zatekli preklanu Ljubinku u porodičnom stanu u ulici Mihaila Bulgakova Mirjevu nikada nisu vidjeli užasniji prizor!

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, stan je bio nalik sceni iz horor filmova.

 

- Preklana Ljubinka je nađena u spavaćoj sobi u velikoj lokvi krvi! Zločin se dogodio između tri i četiri sata ujutru. Žena je bila u spavaćici, koja je iscijepana i isječena nožem. Na rukama je imala više površinskih posjekotina, koje ukazuju da je pokušala da se odbrani od pomahnitalog sina dok je zamahivao nožem - kaže naš sagovornik.

 

Prema prvim informacijama, mladić je psihijatrijski bolesnik, ali je motiv brutalnog zločina još nepoznat.

 

- U vrijeme horora Milan i majka su bili sami u stanu. Policajci su ga sreli golog nasred ulice i priveli ga u stanicu. Pričao je nerazgovijetno i nepovezano. Kasnije se sjetio samo svog imena i prezimena, kao i adrese stana, koju je saopštio inspektorima. Milanov otac je u vrijeme tragedije radio kao noćni čuvar u jednom kafiću. Kada je saznao šta se dogodilo, bio je u šoku! Milan je ranije bio na liječenju kao psihijatrijski bolesnik, ali nikada nije pravio probleme - navodi naš izvor.

 

Inspektori koji istražuju ovaj slučaj vode istragu u dva pravca. Ispituje se da li je zločin počinjen u trenutku nervnog rastrojstva, ali se ne odbacuje ni mogućnost da je Milan, eventualno, bio pod uticajem satanističke sekte i da je riječ o ritualnom ubistvu. Komšije su ostale zatečene tragičnim događajem, jer niko nije slutio da Milan može da presudi majci, niti su čuli šta se dešavalo u ranim satima.

 

Milan je prevezen na psihijatriju VMA, a poslije toga mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati. On će u zakonskom roku biti odveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo.

 

Psiholog Radomir Čolaković kaže da je zločin u ovom slučaju najvjerovatnije počinjen u fazi neuračunljivosti, jer je akter duševni bolesnik, ali upozorava da treba biti oprezan pri donošenju suda.

 

- Važno je znati da duševni bolesnici prije nego što izvrše ubistvo ponašanjem ispoljavaju znake upozorenja! Nekada jasno izgovaraju prijetnje, pa čak navode i način kako će nekome „doći glave“. Nažalost, okolina tome ne pridaje značaj, navodeći: „On je lud, ne zna šta govori.“ Prema statističkim podacima u Srbiji, ubice često potežu noževe, jer su kao hladno oružje dostupni svakome! Smrt izazvana nožem je zastrašujuća i ponižavajuća. Stoka se kolje nožem. I sama pomisao na smrt „od noža“ izaziva strah kod žrtve. To je nekada i cilj ubice, da uživa u patnjama smrti od noža - objašnjava Čolaković.

(Alo.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.