x

HOROR U HRVATSKOJ: Psihički bolesnog mladića tjerali da spolno opći s kozom!

Policajci su na Braču uhitili tri mladića (18, 24 i 26 godina) koji su psihički bolesnog 19-godišnjaka prisilili na spolni odnos s kozom. Mladići su navodno snimali taj gnjusni čin. Cijelim Bračem uskoro se proširila priča o nemiloj nastranosti, a iz udruge roditelja za djecu s teškoćama u razvoju rekli su kako nesretni zlostavljani mladić nije član njihove udruge.

Nakon kriminalističke istrage tri zlostavljača su privedeni i ispitani su u splitskom Općinskom državnom odvjetništvu. Izrečena im je mjera obveznog redovitog javljanja dežurnom službeniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

 

Osumnjičeni mladići su uz kaznenu prijavu za nasilničko ponašanje dobili i onu za mučenje životinja. Nije im određen istražni zatvor nego mjera opreza, zbog čega se ne smiju približavati mladiću kojeg su zlostavljali prošle sedmice. Zakon za spolni odnos sa životinjom predviđa kaznu od 10.000 do 30.000 kuna, a za nasilničko ponašanje može se u zatvor i do pet godina. Inače, u Hrvatskoj do prijedloga Zakona o zaštiti životinja, o kojem je javna rasprava trajala do rujna, nije bila predviđena kazna za spolni odnos čovjeka i životinje.

 

A Kazneni zakon predviđa da će se onaj ko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kazniti zatvorom do godine.

 

Ako se, međutim, tijekom istrage i eventualnog suđenja utvrdi da je to radio iz koristoljublja, kaznit će se zatvorom u trajanju do dvije godine.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.