x

HOROR U NOVOM SADU: Pas djevojčici iskidao usta i izbio zube, komšije jurile vlasnika, ali im pobjegao!

Djevojčica je šetala s drugaricom dječijim igralištem kad ju je japanska akita iznenada zaskočila. Krv je šikljala, dijete je molilo za pomoć, a vlasnik je uzeo psa i pobjegao.

- Na moju devetogodišnju kćerkicu skočio je pas japanska akita i uhvatio je za usne. Napravio joj je užasne povrede i izbio zube. Kćerkica je operisana u Dječijoj bolnici i sada se nalazi na kućnom liječenju - priča nam Vido Rađenović.

 

On kaže da se napad dogodio u nedjelju oko 18 časova u Ulici Veselina Masleše, u novosadskom naselju Detelinara.

 

Pas bio bez korpe

 

Na tom potezu napravljeni su igralište za djecu, teretana i ograđeni prostor za pse.

 

- Kćerkica se šetala s drugaricom na igralištu za djecu. Vlasnik psa je sjedio i kuckao na mobilnom jednom rukom, a drugom držao za povodac psa bez korpe. Pas je iznenada skočio i uhvatio mi dijete za usta. Krv je šiknula, a vlasnik je, kako svjedoci pričaju, samo pogledao kuče i rekao mu: „Vidi šta si uradio!“, ne slušajući zapomaganje moje kćerkice - priča ogorčeno Rađenović.

 

Odmah su dotrčali roditelji koji su bili sa djecom, a mladić je  ustao i pošao sa psom.

 

- Ljudi su vikali: „Stani, gdje bježiš!“, a on je počeo da trči sa kerom. Pokušali su da ga slikaju, ali s obzirom na to da je trčao, slika je jako loša. Pozvao me je jedan od komšija. Kad sam stigao, doživio sam šok. Kćerka krvava, plače... Užas! Hitna nas je odvezla u bolnicu, gdje su je odmah operisali - priča otac.

 

Kako kaže, ne može da shvati da vlasnik psa još nije pronađen. U cijelom Novom Sadu ima veoma mali broj te vrste pasa, s obzirom na to da se zna kakvi su mužjaci te rase. Građani koji su bili tu kažu da je mladić imao oko 20 godina, visine 175-180 cm, mršav. A pas je bijelo-zlatne boje.

 

Kamere postoje

 

U novosadskoj policiji potvrđeno nam je da je slučaj prijavljen:

 

- Nevjerovatno je da je ta osoba pobegla. Do sada tako nešto nismo imali. Od momenta kad je to prijavljeno, ne prestajemo da ga tražimo. Postoji evidencija ko ima tu vrstu psa, tako da garantujemo da ćemo vlasnika pronaći.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.