x

HTC i Google predstavili Nexus 9!

Nexus 9 spaja HTC-ovu dizajnersku izvrsnost s Googleovim najnovijim softverom Android™ Lollipop, što zajedno omogućuje vrhunsko tablet iskustvo 

SARAJEVO, 17. oktobra 2014. - HTC, globalni lider u tehnološkoj inovaciji i dizajnu, najavljuje izlazak prvog tableta na tržištu na sustavu Android™ Lollipop, modela Nexus 9. Nastao rezultatom uske saradnje HTC-a i Googlea, Nexus 9 spojio je najmodernije od HTC-ovog tehnološkog i inovacijskog nasljeđa u vrhunskom dizajniranju uređaja s Googleovom izvrsnošću u proizvodnji intuitivnog softvera.

 

Najbolji u preciznom dizajnu i performansama

Smješten u kućište s okvirom od brušenog aluminija koji neprimjetno povezuje ekran s praktičnom ``soft-grip`` pozadinom  uređaja, Nexus 9 je elegantan i dotjeran te odlično demonstrira HTC-ovu stručnost u preciznosti metalne izrade. Također, tablet ima ugrađen 8,9-inčni ekran omjera stranica 4:3, dovoljno velik za svladavanje svih zadataka, a s druge strane, dovoljno malen za ugodno držanje jednom rukom. Masa od 436 g  čini ga potpuno laganim i jednostavno prenosivim. 

 

Ovaj jednostavno uporabljivi, a snažni tablet može se pohvaliti 64-bitnim dvojezgrenim procesorom Nvidia® Tegra® K1 koji omogućuje jednostavno i brzo prebacivanje između zadataka, dok grafički procesor (GPU) Keppler u kompaktnu formu tableta donosi performanse i grafiku stolnog računala.

 

Prednja kamera rezolucije od 1,6 te stražnja od 8 megapiksela omogućuju da ključni trenuci budu uhvaćeni baš onako kakvima su se i dogodili, a 2K rezolucija tableta Nexus 9 (2048x1536) donosi oštre detalje i žive boje pri pregledavanju fotografija, pretraživanju Interneta ili gledanju videozapisa. Dvostruki prednji zvučnici imaju zasebno pametno pojačalo i profil HTC BoomSound™, što omogućuje stereo zvuk s prednje strane uređaja - savršeno za ljubitelje muzike i igara. 

 

Prvi tablet u svijetu koji pokreće Android™ Lollipop   

Osmišljen da ostvari maksimum s najnovijim operativnim sustavom Android™ Lollipop, Nexus 9 dolazi opremljen značajkama koje višeprogramski rad čine dječjom igrom, istovremeno omogućujući visoku razinu personalizacije i sigurnosti putem niza funkcija sigurnosne prijave. Produljena autonomija baterije znači da možete potrošiti više vremena na zabavu, a manje na punjenje uređaja. 

 

``Nexus 9 sjajan je primjer šta se može postići kad dvije kompanije, ujedinjene u strasti za inovativnom tehnologijom, odluče zajedno stvoriti proizvod kod kojeg je korisničko iskustvo u samom središtu procesa projektiranja,`` rekao je Peter Chou, glavni izvršni direktor HTC-a. ``Nenadmašni jezik dizajna iz HTC-a, u kombinaciji s najnovijim i najnaprednijim softverskim rješenjima, čine vrhunski tablet - iznutra i izvana. Oduševljeni smo što donosimo ovaj proizvod na tržište.``

 

Dostupnost

Nexus 9 dolazi u tri modela: 16 GB, 32 GB i 32 GB LTE. Od 17. oktobra bit će dostupan u pretprodaji širom svijeta u trgovini Google Play™. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.