x

HTC predstavlja svoj novi najbolji pametni telefon!

S ljubavlju stisnete ruku onih koje volite. Beba instinktivno stisne majčin prst. Dijete stisne medvjedića kako bi se osjećalo sigurno tokom noći. Ništa nije tako intimno, osobno i ne povezuje nas poput osjećaja dodira ili topline zagrljaja. I nijedan uređaj nije tako osoban u našim životima poput našeg pametnog telefona. 

Inspirisan snagom dodira i „Brilliant U“ filozofijom, HTC je danas predstavio HTC U11, prvi  na svijetu pametni telefon sa revolucionarnom interakcijom stiskanja uređaja. HTC U11 omogućava najnaprednije karakteristike pametnog telefona sa dizajnom, materijalima i iskustvom koji odražavaju vašu motivaciju, strast, kreativnost i individualnost, uključujući: 

 

•HTC Edge Sense, sljedeća generacija interakcije dodirom sa vašim telefonom.

 

•Liquid Surface pozadina, zadivljujući, jedinstveni dizajn koji odražava upravo vas

 

•HTC USonic slušalice, naše najnaprednije slušalie koje su ikada osmišljene za osobnu upotrebu, koje sada uključuju  i sistem aktivne eliminacije buke (Active Noise Cancellation – ANC).

 

•Nevjerovatne kamere, sa do sada najvišom ocjenom, koja je ikada dodijeljena nekoj kameri na pametnom telefonu od strane nezavisnih stručnjaka 1

 

•HTC Sense Companion, Google Assistant, i Amazon Alexa pretvaraju vaš pametni telefon u još bolji i korisniji 2.

 

Imajući na umu sve navedeno, HTC U11 je postavio novi standard u vašim očekivanjima od pametnog telefona. 

 

Vaš dodir

•Malo je stvari prirodnih i intuitivnih kao osjećaj dodira. HTC Edge Sense pretvara ovaj osnovni osjećaj u potpuno novu i revolucionarnu interakciju sa vašim telefonom. Sa jednostavnim stiskom, HTC Edge Sense vam omogućava jednostavno povezivanje s vašim telefonom na neponovljiv, ali intuitivan način, pomažući vam da prirodnije uživate u stvarima koje volite poput fotografiranja, otvaranja Facebook-aa ili pokretanja bilo koje od svojih omiljenih aplikacija.

 

•Na primjer, uz HTC Edge Sense, uključivanje kamere nikad nije bilo lakše. Nema više potrebe za čudnim položajem pristiju dok pokušavate da fotografišete. Više nećete brinuti da li će vam ispasti telefon dok pozirate. Samo podignite telefon, stisnite ivice, nasmiješite se i  snimak je završen.

 

•Poruke od sada možete poslati mnogo brže i lakše nego ikad prije. Slanje poruka može biti nemoguće kada ste u pokretu, ali pomoću HTC Edge Sense for Voice to Text, sa opcijom pretvaranja glasa u poruku, možete ispričati vašu poruku poruke bez potrebe da usporite. Lagano stisnite ivice telefona, recite svoju poruku i pošaljite svoje poruke dok ste u pokretu.

 

•Možete prilagoditi šta stiskanje aktivira: otvorite elektronsku poštu  jednostavnim stiskom. Aktivirajte svoju omiljenu igru (ili bilo koju drugu aplikaciju). Odaberite bilo koju od mnogih opcija. Želite još veću kontrolu dodirom? HTC Edge Sense vam omogućuje aktiviranje napredne kontrole dodira uz korištenje opcija ``kratki stisak``, kao i ``stisni i drži`` za još više funkcionalnosti.

 

•Zbog toga što je Edge Sense baziran na stvarnom pritisku na ivice uređaja, on se može koristiti u gotovo svim uslovima - uključujući i situacije u kojima nosite rukavice ili u vremenskim prilikama koje bi inače bile izazov za kapacitivne tipke, odnosno kada sniježi ili pada kiša.

 

Odražava vas

 

•HTC U11 posjeduje „tečnu“ staklenu površinu koja je napravljena uz pomoć tehnologije Optical Spectrum Hybrid Deposition. Slaganjem visoko reflektujućih slojeva minerala na zadnjoj strani telefona, dobili smo nove, žive boje koje se prelivaju svakim vašim pokretom.

 

•Novi, „bez ivica“, zaobljeni izgled HTC U11 postignut je upotrebom 3D stakla kako na prednjoj strani tako i na pozadini. Zagrijavanje, pa savijanje stakla pod visokim pritiskom omogućilo je da je telefon simetričan po sve tri ose i tanak bez obzira kako ga držite.

 

•HTC U11 ima 3D stakleni ekran dijagonale 5,5 inča (14cm) i Quad HD rezoluciju koji pruža jasnu sliku živih boja u bilo kojim uslovima osvetljenja - čak i na izravnoj sunčevoj svjetosti. suncu.Sa našim najboljim zaslonom i reprodukcijom u boji koja odgovara stvarnom životu, pružamo vam savršen doživljaj na cijelom zaslonu. Na našem zaslonu nećete vidjeti isječene slike ili izobličen prikaz na ivicama, koje možete  vidjeti na zakrivljenim ekranima.

 

•Dodatno, HTC U11 je vodootporan3, tako da ne postoji razlog za zabrinutost ukoliko dođe do prskanja, prosipanja ili pada telefona u vodu. 

 

Vaš zvuk 

•HTC U11 predstavlja najnoviju verziju HTC USonic, koji kombinuje mogućnost eliminacije buke sa opcijom podešavanja zvuka vašem jedinstvenom slugu. Ugrađeni mikrofoni u USonic slušalicama, koji su povezani sa telefonom preko USB-C konekcije, omogućavaju tačnu sliku vašeg unutrašnjeg uha uz pomoć napredne ultrazvučne tehnologije. Na taj način memorisani audio profil u potpunosti odgovara baš vama. Tako se dobija nevjerovatno lično i optimizovano iskustvo slušanja sa zvuk oblikovanim upravo za vas.

 

•USonic sada uključuje i ANC tehnologiju, koja smanjuje ometanja okoline, tako da možete ostati usredotočeni na vašu muziku. Aktivno poništavanje buke kontinuirano prati razinu zvuka u okolini te se brzo prilagođava svim novim zvukovima ili smetnjama, što vam omogućava slobodu da ostanete fokusirani na svoju muziku, videozapise ili igre.

 

•HTC BoomSound Hi-Fi Edition zvučnici su također nadograđeni. Poboljšali smo dizajn kako bi bili jači i sa boljim dinamičkim opsegom zvuka. Na vrhu se nalazi visokotonac sa zvučnom kutijom koja omogućava da visoki i srednji tonovi zvuče bogatije. Na donjem dijelu je niskotonac u vidu novog zvučnika sa unaprijeđenim magnetnim kolom za jaće, jasnije I dublje basove. Zaista morate čuti kako zvuči snaga BoomSound-a.

 

•Nismo zaboravili unaprijediti mikrofone. Korištenjem četiri optimalno postavljena višedirekciona mikrofona zajedno sa našom novom Acoustic Focus tehnologijom, HTC omogućava do sada najbolji kvalitet 3D snimanja zvuka. Mikrofoni u modelu HTC U11 rade sinhronizovano kako bi snimili zvuk iz svih pravaca, a kada se snima video uz pomoć Acoustic Focus-a, možete označiti objekat koji će na snimku biti zvučno fokusiran i dodatno pojačan. 

 

•Dodatno, u paketu ćemo isporučiti i HTC USB-C na 3,5mm adapter sa ugrađenim DAC konverterom koji pruža odlične audio performanse i kompatibilan je sa mnogim drugim uređajima i slušalicama.

 

Slike koje Vas pokreću

 

•Na nezavisnom testiranju DxOMark4, HTC U11 je dobio najvišu ikad datu ocjenu jednoj kameri u pametnom telefonu, kako za snimanje fotografija, tako i video materijala. Naš višeosni sistem optičke stabilizacije slike i super brzi auto-fokus u svim uslovima osvjetljenja omogućavaju kameri da pravi oštre fotografije i glatki video. Poboljšali smo i ekspoziciju proširenim dinamičkim opsegom i HDR Boost-om koji radi bez kašnjenja. Novite je bolji balans bijelog, značajno smanjenje šuma i odličan nivo detalja. 

 

•HTC U11 ima Auto HDR Boost koji pruža sve pogodnosti HDR-a bez kašnjenja. HDR Boost daje oštriju, balansiraniju fotografiju, snimajući uzastopne snimke fokusirajući se i na najtamnije sjenke i na najsjajnije detalje bez ikakvog usporenja. Kod modela HTC U11 pojačane su teksture i boje, kao i detalji kako bi svaki snimak izgledao najbolje. Za vrijeme snimanja videa, Temporal Noise Reduction tehnologija automatski koristi informacije iz prethodnog i sljedećeg frejma kako bi eliminisala neželjeni šum i dala najčistiji video zapis.

 

•Odlična vijest za ozbiljne fotografe: HTC U11 posjeduje novi super-brzi auto-fokus, kao i tehnologiju automatskog fokusiranja kakva se može naći u vrhunskim DSLR aparatima, pa  sada možete uživati u bržem fokusiranju sa odličnim performansama. HTC U11 ima izuzetan sistem optičke i elektronske stabilizacije slike pa će vaše fotografije i video materijali biti stabilizovani i jasni, čak i kada vam se zatrese ruka. 

 

•Nova prednja kamera kombinuje visoku rezoluciju od 16MP i našu UltraPixel svjetlosnu osetljivost koja omogućava vrhunske selfije i po noći i po danju. Također, koristi moćnu HDR Boost tehnologiju i eliminaciju šuma kao i prednja kamera. 

 

Vaš pametniji digitalni pratilac 

•Tri mozga su pametnija od jednog, zbog čega  HTC U11 ima tri inteligentna pratioca koja su vama na usluzi: HTC Sense Companion, Google Assistant, i Amazon Alexa. 

 

•HTC Sense Companion je sada pametniji nego ikad: vremenom će upoznati vas i vase navike, kako bi vam olakšao svakodnevne aktivnosti. Na primjer, HTC Sense Companion dovoljno je inteligentan da primjeti ako imate neke obaveze ili sastanke kasnije u toku dana i podsjeti vas da dopunite telefon dok još imate vremena ili će vam reći da ponesete dodatnu eksternu bateriju.

 

• Pobrinut će se da vaš telefon radi u optimalnoj brzini predlažući uklanjanje neželjenih datoteka i neiskorištenih aplikacija za više slobodnog prostora. Obavijestit će vas da isplanirate odjeću za loše vremenske uslove, patit će vaše planirane fitness aktivnosti, u odnosu na postavljene ciljeve, preporučiti izvrsne obližnje restorane tokom pauze za ručak i još mnogo toga5.

 

•HTC U11 radi na najnovijoj verziji Android operativnog sistema, koji uključuje i Google Assistant, korisnog ličnog asistenta koji koristi Google pretragu i servise kako bi našao put do određene destinacije, odgovore na pitanja, rješavao vaše zadatke, planirao vaš dan i zabavio vas. 

 

•HTC U11 je prvi telefon na tržištu koji omogućava aktivaciju glasom i pristup Amazonovom servisu Alexa. Jednostavnim pitanjem: „Alexa, kakvo nas vrijeme danas očekuje?“ ili „Alexa, upali svjetlo u dnevnoj sobi“, Alexa će reagovati i tako olakšati korištenje uređaja koji čine „pametnu kuću“. Alexa će odgovoriti na vaše zahtjeve gde god da se nalazite, a koji su u vezi sa vijestima, vremenom, muzikom ili nekom od preko 12 hiljada drugih tzv. „Alexa veština“. Glasovna usluga Alexa trenutno je dostupna korisnicima u SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj.

 

Vi imate moć

 

•HTC U11 je prvi telefon koji će na svim tržištima imati Qualcomm® Snapdragon™ 835 mobilnu platformu. Dakle, bez obzira gde živite, dobijate osmojezgarni procesor nevjerovatnih brzina, grafike od koje zastaje dah, impresivno glatkih performansi i izvanredne autonomije. Svaki HTC U11 ima UFS 2.1 koji uparen sa ekstremno brzim procesorom daje i najbrže memorijske rezultate. Tu je i podrška za gigabitni LTE (do 1Gbps) prenos podataka sa integrisanim Snapdragon X16 LTE modemom, koji je osmišljen da pruža brzine uporedive sa optičkim mrežama kako biste u hodu mogli da munjevitim brzinama preuzimate muzičke i video fajlove, imate gotovo trenutni pristup veb-sajtovima, društvenim mrežama, kao i vašem sadržaju „u oblaku“. U odnosu na HTC 10, grafičke performanse su povećane za 25%, a autonomija je povećana za 35%, odnosno 3 sata više za gledanje video materijala, 30% ili 8 sati više ako slušate muziku, odnosno 43% ili 3,5 sata više ako „surfujete“ preko LTE mreže6.

 

•Fantastično brz procesor sa vrhunskom kamerom i neverovatnim HTC USonic zvukom znači da će vam trebati dosta prostora za aplikacije, igre, fotografije, muziku i zabavu: HTC U11 posjeduje 4GB RAM i 64GB prostora za čuvanje podataka, tako da je zabava na vašem telefonu uvek dostupna. 

 

•HTC U11 takođe poseduje čitaš otiska prsta za dodatnu sigurnost i privatnost. Nakon nekoliko minuta podešavanja, čitač otiska prsta će otključavati vaš telefon svakim pritiskom prsta omogućavajući da brzo napišete poruku, snimite fotografiju ili bilo šta drugo u trenutku. 

 

HTC U11 je dostupan u fantastično srebrnoj, safirno plavoj, sjajno crnoj, ledeno bijeloj i sunčano crvenoj. U prodaji će biti dostupan od juna 2017. Za detaljne specifikacije i dodatne informacije posjetite htc.com.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.