x

HVALA SRBIJO, NATAKNEM TE NA K...C: Potresno pismo mladića čiji je brat umro od raka rasplakalo sve!

Strahinja Andrejić, učenik Prve beogradske gimnazije preminuo je u 17. godini nakon teške bolesti. Rođeni brat preminulog Strahinje, Marko Andrejić napisao je potresno pismo u kom se zahvalio ljudima koji su bili dobri prema njegovoj porodici, a spomenuo je i one koji nisu. Pismo je naišlo na veliki odjek na društvenim mrežama. Pismo je naišlo na veliki odjek na društvenim mrežama.

``Dvije godine borbe, dvije godine potrošenog vremena, ko zna koliko novca uloženo u liječenje, koliko manifestacija i događaja organizovano u njegovo ime i u dobrotvorne svrhe, dvije godine smijanja i plakanja, uživanja i bolova, dvije godine padoše tek tako. Povodom smrti moga mlađeg brata, sedamnaestogodišnjeg učenika Prve gimnazije Beograda, želio bih da se nekim ljudima zahvalim za sve što su učinili za mene i moju porodicu, a nekima i ne``, napisao je u uvodu.

 

Mladi Beograđanin u ironičnom tonu u delu pisma ``nije htio da se zahvali`` mnogima koji su prethodnih godina pomagali i posjećivali Strahinju, među njima i nekolicinu sportista.

 

``Saši Zdjelaru, mladom fudbaleru koji je bez pogovora prihvatio poziv da upozna Strahinju i poklonio mu nekoliko dresova koji su Strahinji puno značili i dolazio mu u posjetu kad je mogao. I on je kriv sigurno.

 

Hrvačkom klubu ``Pobjednik``, momcima i trenerima koji su ga redovno obilazili i zabavljali, učlanili ga u klub i dali mu člansku kartu iako Strahinja nije mogao da ustane iz kreveta. Momcima koji su mu poklonili mnoge medalje koje su osvajali na turnirima i bili tu za njega do posljednjeg dana. I oni su krivi sigurno. Mladim košarkašima Partizana, Mihajlu Andriću i Vanji Marinkoviću, što su došli kada je Strahinja već bio u zaista teškom stanju i koji su imali razumijevanja za situaciju a opet su mu došli u posjetu i poklonili mu dres Partizana. I oni su krivi sigurno.``

 

Marko Andrejić je spomenuo još neke organizacije kojima ``ne želi da se zahvali``.

 

``Osnovne škole ``Stevan Sremac``, ``Rade Drainac``, ``Jovan Ristić``, ``Olga Petrov`` i ``Kraljica Marija`` i kulturno-umjetničkim društvima ``Lira`` i ``PKB`` koji su zajedno sa našim prijateljima godine organizovali humanitarnu priredbu za Strahinju i oduševili cijelu moju porodici ovim divnim gestom. Oni su krivi sigurno.

 

Studiju glume ``Dvije besne gliste`` koji je organizovao humanitarnu predstavu za Strahinju u kojoj su bukvalno svi uživali i novac donirali za njegovo liječenje. I oni su krivi sigurno.

 

BELhospice organizaciji i njenim volonterima koji su ga stalno obilazili, zabavljali, gledali filmove sa njim, kupovali mu razne poklone, trčali maratone po Srbiji i Evropi za njega, nabavljali mu razne stvari kako bi mu lakše bilo a koje su gotovo nemoguće za pronaći. I oni su krivi sigurno.

 

Svim prijateljima i profesorima iz Strahinjine osnovne i srednje škole, koji su ga obilazili kad god su mogli, donirali mu novac i stvari, zabavljali ga, smijali se i veselili se sa njim, posvetili ulicu otvorenog srca u Borči njemu, pokušavali na bilo koji način da mu olakšaju borbu i pomognu da pobijedi bolest. Nažalost ``onima gore`` to očigledno nije bilo dovoljno. I oni su krivi sigurno.``

 

Marko je na kraju naglasio da je više nego zahvalan svima koji su bili uz porodicu.

 

``Nadam se da neki neće pogrešno shvatiti dosadašnji sarkazam, jer ja sam zaista zahvalan svima (svima iz dijela kojima ``nisam`` zahvalan) koji su tu uvijek bili uz nas.

 

Strahinja je dobio sve što je poželio, sve što smo mogli kupili smo mu i omogućili. Dobio je sve sem prilike da ostvari svoj san, da ozdravi i nauči da pravi video igrice. Dobio je sve sem prilike za život.

 

A vi se i dalje kunite u ovu prelijepu državu, promovišite je po svijetu, ostanite u njoj i radite za bijedne pare i preživaljavajte umjesto da živite, budite patriote i ginite za nju, branite Kosovo rušenjem i paljenjem Beograda i pljačkom trafika i prodavnica i nemojte se ni slučajno žaliti kako je ovdje loše.

 

Hvala, Srbijo, nataknem te na k...c.``

(Piplmetar.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.