x

Haase zaustavio Džumhura!

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur završio je nastup na ATP turniru u Dubaiju. Od njega je danas bio bolji holandski teniser Robin Haase s 2:1, po setovima 6:2, 4:6 i 6:4.

Prvi set donio je pravu dominaciju holandskog tenisera. Servis ga je odlučno služio. Damir je osvojio samo jedan poen na protivničke serve, a takvom igrom realno nije mogao ništa napraviti u prvom setu. S druge strane Haase je napravio dva breaka i na kraju je lagano osvojio prvi set sa 6:2.

 

Imao je holandski teniser i na početku drugog seta priliku da oduzme servis Džumhuru. Srećom, bh. teniser se spasio, te je osvojio gem na svoj servis.

 

Odlično je Džumhur ušao u drugi set. Poveo je s 4:1, ali se Haase nije predavao. Uspio je u sedmom gemu da uzvrati breakom, da bi potom sigurnim servisom došao do izjednačenja rezultata na 4:4. Ipak, Džumhur odigrava sjajno završnicu drugog seta, pravi break u desetom gemu i osvaja drugi set za 6:4.

 

Treći set Haase otvara breakom, ali odmah u narednom gemu Damir nakon velike borbe uzvraća i vraća meč na početak. Međutim, kratko je trajala radost bh. tenisera. Novim oduetim servisom i sigurnim servisom Haase dolazi do 3:1.

 

Potom je uslijedio kratak prekid zbog kiše. Damir je nakon pauze imao servis. Dobro je servirao i došao je do 4:3, te je morao napasti Haasea u narednom gemu. U tome nije uspio. Njegov rival je došao do vodsva od 5:3 i Džumhur je servirao za opstanak u meču.

 

Kapi kiše zatim su ponovo odložile meč. Damir je dobrim servisom došao do 5:4, ali je Haase servirao za meč i plasman u polufinale. To je i iskoristio, dobio je set sa 6:4, te je slavio pobjedu u ovom meču i odlazi u polufinale.

 

ATP Dubai, četvrtfinale:

 

Haase - Džumhur 2:1 (6:2 4:6, 6:4)

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.