x

Hadžiomerović ima najveću podršku fanova iz BiH!

Većina ovogodišnjih kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH posvetila je veliku pažnju kampanji na društvenim mrežama, posebno na Facebooku. Velika novčana sredstva uložili su u promociju svojih aktivnosti sa terena i van njega. Većina kandidata je ili prešla ili je blizu brojke od 20.000 fanova na Facebooku koji prate njihove objave, i sve ono što rade.

Uz pomoć stranice SocialBackers moguće je vidjeti iz kojih zemalja su fanovi kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva. Bazirali smo se na to da istražimo broj fanova iz Bosne i Hercegovine, s obzirom da se radi o funkciji člana Predsjedništva BiH.

 

Sefer Halilović

 

Ima oko 11.600 fanova, od kojih je blizu 9.300 fanova iz Bosne i Hercegovine, što je oko 80% fanova od ukupnog broja. Zatim slijede fanovi iz država: Amerika, Njemčaka, Srbija i Austrija.

 
Fahrudin Radončić
 
 
Na Facebooku ima oko 23.400 fanova, od toga 16.460 iz Bosne i Hercegovine, što je oko 70% od ukupnog broja fanova. Poslije fanova iz BiH najviše Radončić ima najviše fanova iz Pakistana, Alžira, Bangladeša i Njemačke.
 
 
Mustafa Cerić
 
 
Nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjendištva BiH, Mustafa Cerić na Facebooku je uspio skupiti oko 4.800 fanova, i to toga 3.300 otpada na bh. fanove, što je oko 71% od ukupnog broja. Nakon toga slijede fanovi iz Srbije, Njemačke, Austrije i Amerike.
 
 
Bakir Hadžiomerović
 
 
SDP-ov kandidat Bakir Hadžiomerović na Facebooku je uspio doći do brojke od oko 21.000 fanova. Od te brojke blizu 20.000 su fanovi iz Bosne i Hercegovine, ili skoro 94% od ukupnog broja. Hadžiomerović ima najbolji rezultat i najviše fanova iz BiH od svih kandidata. Njemačka, Austrija, Hrvatska i Slovenija su zemlje iz kojih Hadžiomerović također ima fanove.  
 
 
Emir Suljagić
 
 
Kandidat DF-a za najvišu državnu funkciju, Emir Suljagić na društvenoj mreži Facebook skupio je nešto više od 16.500 fanova. Iz Bosne i Hercegovine ima oko 14.200 fanova, što je oko 86% od ukupnog broja. Suljagić također ima podršku i iz Amerike, Njemačke, Austrije i Švedske.
 
 
Bajramović, Žigić, Kebo i Tuzlić
 
 
Što se tiče ostalih kandidata, Džebraila Bajramovića, Adila Žigića, Mirsada Kebe i Halila Tuzlića, oni baš nisu puno pažnje posvetili kampanji na društvenim mrežama, te ih nismo ni obrađivali u ovoj analizi.
 
 
ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.