x

Halid Muslimović najavio tužbu: Ne dugujem nikom novac i to ću dokazati!

Povodom novinskog teksta objavljenog u elektronskim medijima, u  dnevnom listu Kurir, u kome se o  Halidu Muslimoviću, piše na neprimjeren način upotrebom uvredljivih i omalovažavajućih izraza, a na bazi neprovjerenih informacija, a kako je vijest odjeknula širom regiona, pjevačev advokat se obratio javnosti saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

- Kako  su mediji navedenim tekstom, naslovljenim„ Halid Muslimović duguje 20.000,00 eura?!”, na senzacionalistički način objavljene neistinite informacije, da postoji sudska odluka koja datira od prije pet godina, kojom je obavezan moj klijent da vrati dug Erminu Elezoviću,  koji je 1990. godine mom klijentu dao 20.000,oo eura i zaključio ugovor radi objavljivanja ploče za njegovu diskografsku kuću, ističem, da je to apsolutno netačno te da je Halidu Muslimoviću ovakvim pausalnim informacijama, povrijeđena čast i ugled, kao i renome koji uživa kao zvijezda narodne muzike.

 

 Netačno je da je Ermin Elezović dao ikakav novac mom klijentu, kao i to da je sa njim potpisao ugovor. Da postoji presuda kojom se Halid Muslimović obavezuje na plaćanje navedenog iznosa, ista bi bila prezentirana sudu u izvršnom postupku, a ne novinama, tako da je riječ o izmišljotinama.

 

Novinari  i odgovorni urednik ovog javnog glasila bili su dužni da prije objavljivanja ovakve informacije, sa pažnjom primjerenom okolnostima provjere njeno porijeklo, istinitost i potpunost, što isti nisu učinili, na koji način su naškodili časti i ugledu legendi narodne muzike.

 

Podsjećam odgovorne u  dnevnom listu za objavljivanje ove neistinite informacije, da je pravom na čast čovjek zaštićen od nečovječnog tretiranja, a pravom na ugled se štiti od stvaranja pogrešne predstave koja narušava njegovo dobro ime, te da vi o tome niste vodili računa.

 

S obzirom da ste objavljivanjem ovako pausalnih informacija povrijedili  odredbe čl. 3, 79. i 83. Zakona o javnom informisanju, obavještavam Vas i javnost da ćete biti suočeni sa tužbom za naknadu nematerijalne štete, a „činjenica” da li moj klijent duguje ili ne duguje 20.000 eura, dobice konačni epilog na sudu.

 

Takođe želim da obavijestim javnost da će Erminu Elezoviću biti podnijeta privatna krivična tužba zbog uvrede iz čl.170 st.2 Krivičnog zakona, s obzirom da je isti javno, u cilju omalovažavanja dao uvredljivu i neistinitu izjavu u medijima``, stoji u saopštenju advokata folk pjevača.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.