x

Hamann predstavlja svoju viziju GLE 63 AMG!

Na tržištu gotovo da i nema modela automobila koji nije na ovaj ili onaj način bio podvrgnut modificiranju. Međutim, što se dogodi kad se već ionako snažan model dodatno nabilda?

Kako javlja ekipa s CarBuzza, jedan od vjernih tunnera koji svaki put razveseli svojim uratkom, u svoju garažu je ovog puta parkirao SUV GLE 63 AMG iz Mercedesa. Ekipa iz Hamanna je zbog nekog razloga zaključila da spomenuti model nije dovoljno dobar i da ga treba malčice doraditi. Inače, serijski model GLE 63 AMG ispod poklopca motora skriva V8 motor zapremnine 5.5 litre s 577 konjske snage. Ako se uz dodaju i različiti hi-tech sustavi, atraktivan dizajn itd. dobije se sasvim solidan SUV koji baca rukavicu u lice konkurenciji.

 

Međutim, zašto bi stati samo na tome? Najpoznatiji tuner u Njemačkoj odlučio je predstaviti svoju viziju GLE 63 AMG. Kako bi poboljšali izgled, odnosno performanse, ekipa iz Hamanna odlučila je ugraditi posebne aerodinamične dodatke koje su oni sami razvili. Tako je ovaj Mercedes dobio novi branik i novi prednji, odnosno stražnji spojler što ga čini još više agresivnijim.

 

Osim toga, serijski naplatci su zamijenjeni novim veličine 22inča koje ponovno potpisuje Hamann. Treba spomenuti i neizostavne detalje izrađene od karbonskih vlakana koje krase unutrašnjost ovog modela.  Ono što ovaj model posebno ističe jest poklopac motora koji je u potpunosti izrađen od karbonskih vlakana.

 

Međutim, kakav bi to tuning bio kad motor ne bi doživio baš nikakve preinake? Ekipa iz Hamanna je zaključila kako postojeći V8 motor s ubrzanjem do stotke od 4.2 sekunde (što je spektakularno zbog mase od dvije tone) nije dovoljno dobar. Kroz različite modifikacije, snaga motora je povećana na čak 670 konjskih snaga uz okretni moment od 900 Nm. Doduše, ako se odlučite na kupnju ovog snagatora, morat ćete se zadovoljiti brzinom od samo  300 km/h.

 

Cijeli tuning set nudi modifikaciju svega što se modificirati može. Nijemci su se ovog puta zaista potrudili i ponudili nam model za kojim će mnogi uzdisati. Osim svega navedenog do sad, tuning paket nudi i sportske pedale, tepihe izrađene od najkvalitetnijeg materijala i hrpu sitnih detalja koji će vožnju učiniti ugodnijom no što je bila do sad.

 

Cijena? Serijski model košta 17.500$, a cijena mu može narasti s obzirom na pakete opreme. Što se pak tiče modela iz ove priče, za sada nema informacija o mogućoj cijeni, ali tko još pita za cijenu? Za kraj, pojačajte zvučnike i uživajte.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.