x

Hamilton je prvak, ali ko je zapravo bio najbolji vozač?

Lewis Hamilton u Abu Dhabiju je osvojio svoj drugi naslov svjetskog prvaka. No, je li Britanac također bio i najbolji vozač na stazi ove godine?

Sezona Formule 1 je završena. Obilježila ju je dominacija vozača Mercedesa koji su slavili u čak 16 od 19 utrka, a da nije bilo međusobnih sudara i kvarova, vjerojatno bi pobijedili u svima. Lewis Hamilton to je iskoristio, pobijedio čak 11 puta i na kraju se zasluženo okrunio naslovom prvaka svijeta. Nico Rosberg je pak slavio pet puta, više nego u svim svojim prethodnim sezonama, no morao se zadovoljiti drugim mjestom.

Hamilton je bodovno najbolji vozač Formule 1 u 2014. godini, no je li bio i najbolji po prikazanom u utrkama? Jedna je to od tema kojima se bave ljubitelji elitnog automobilističkog natjecanja po završetku sezone.

Osim Hamiltona i Rosberga, izdvajamo još tri kandidata za najboljeg vozača sezone. Prvi je svakako Daniel Ricciardo, čovjek koji je potpuno u drugi plan gurnuo Sebastiana Vettela te s tri briljantne pobjede jedini uspio prekidati dominaciju `srebrnih strijela`. Sve je to još začinio s pregršt atraktivnih pretjecanja. Nema sumnje, bila je to debitanska sezona u redovima Red Bulla za pamćenje.

Ne treba zaboraviti ni mladog Valtterija Bottasa. Finac je većim dijelom sezone glatko pobjeđivao timskog kolegu Felipea Massu te je na kraju završio na četvrtom mjestu u ukupnom poretku. Čovjek kojeg iznimno hvali Mika Hakkinen definitivno ima potencijal za velike stvari. Poput momčadi Williamsa, Bottas je jedno od najugodnijih iznenađenja ove godine.

Tu je i stari dobri Fernando Alonso. Nije to bila jedna od njegovih najboljih sezona, nije zabilježio niti jednu pobjedu, ali na oproštaju od Ferrarija dominirao je pokraj uglednog Kimija Raikkonena te odvozio fantastično u Budimpešti gdje ga je par krugova dijelilo od trijumfa. Španjolca je teško izostaviti u izboru za najboljeg vozača.

Pitamo vas: ko je bio najbolji u 2014. godini? Uključite se u anketi na dnu članka i odgovorite nam!

 

Izvor: Tportal.hr

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.