x

Hamilton slavi titulu: Ovo je izvantjelesno iskustvo!

Novi svjetski prvak Lewis Hamilton oduševljen je nakon pobjede u Abu Dhabiju i priznaje da mu ovaj naslov znači više od onog iz 2008. godine.

Britanski 29-godišnji vozač ponovo je došao na svoje nakon šest godina iščekivanja. Upisao je ove sezone 11 pobjeda, potvrdio naslov na posljednjoj utrci u Abu Dhabiju i zasluženo stigao do svoje druge titule u karijeri, prve s momčadi Mercedes.

`Ovo je veliki dan u mom životu. Godina 2008. je bila posebna, ali emocije sada su puno snažnije. Ovo je najbolji osjećaj koji sam ikad imao,` rekao je emocionalni Lewis Hamilton nakon posljednje utrke sezone.

`Bila je to nevjerojatna godina. Sve je bilo fantastično s ekipom, od trenutka kad sam došao, a ljudi su govorili da sam donio krivu odluku pa koraka koje smo napravili naprijed i onda ova nevjerojatna godina. Ovo kao da je izvantjelesno iskustvo,` dodao je pobjednik 33 F1 utrke koji na tome sigurno ne misli stati.

`Nico se sjajno borio tijekom godine. Šteta što mu bolid nije radio da se može boriti za pobjedu, ali bio je dostojanstven, prišao mi je i čestitao. Jako profesionalno,` pohvalio je Lewis timskog kolegu koji je priznao da je Britanac bio bolji.

`Zaslužio je ovu pobjedu, a također i titulu. Bio je nešto bolji od mene ove sezone i potpuno zaslužuje naslov. Bilo je velikih bitki među nama, katkad i vrlo emocionalnih, ali većinom fantastičnih i ponosan sam što sam bio dio ove ekipe,` diplomatski je rekao Nico Rosberg.

Mercedes će i sljedeće godine biti glavni favorit za dvostruku titulu, a drugim momčadima preostaje mnogo raditi preko zime kako bi ga dostigli.

 

Izvor: Tportal.hr

 

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.