x

Hamšik: Sada se okrećemo novim ciljevima!

Napoli se sinoć oprostio od italijanskog Kupa u polufinalu.

Iako su Napolitanci slavili sa 3:2, pobjeda Juventusa iz prvog susreta u Torinu (3:1) je bila dovoljna Staroj dami da izbori veliko finale koje će igrati protiv Lazija.

 

Strijelac prvog gola Napolija u pobjedi 3:2 Marek Hamšik priznao je da je veoma razočaran zbog ispadanja, ali da sezonu treba korektno odraditi do kraja.

 

``Razočaran sam, kao i svi moji saigrači. Odigrali smo sjajnu utakmicu, pobijedili smo ali se nismo mogli radovati. Čestitam navijačima na podršci koju su nam dali``, rekao je Hamšik, te dodao:

 

``Sada se okrećemo novim ciljevima. Želimo izboriti direktan plasman u Ligu prvaka i do kraja sezone preteći Romu i završiti kao drugoplasirani tim u ligi. Sada nas očekuje još jedna velika utakmica protiv Lazija i to će biti prvi korak ka našem cilju``.

 

Direktan plasman u Ligu prvaka će izboriti dvije prvoplasirane ekipe u Seriji A, dok trećeplasirana ide u playoff Lige prvaka koji zna biti i više nego težak. Najbolji dokaz za to je prošlogodišnja eliminacija Rome od Porta, zbog čega je Italija ove sezone imala samo dva predstavnika u grupnoj fazi najjačeg evropskog takmičenja.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.