x

Hanka Paldum i Almir M pjevali za oboljelog Amara !

Ovoga četvrtka, 07. februara u Coffeu House je upriličeno humanitarno veče za oboljelog Amara Šabovića. Mnoštvo raje, među kojima je bio veliki broj poznatih ličnosti su dokazali svoju humanost i to da je najvažnije u životu biti dobar čovjek. Objekat koji je u vlasništvu benda poznatog kao kralj sarajevskih klubova, Almira M & Tribun Banda je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a tokom cijele noći je vladala krajnje ugodna i pozitivna atmosfera. Sav prihod zarade na ovom derneku ide za bolesnog Amara, tako da je svakako za pohvaliti ovaj čin. Dernek su uveličali legenda sevdalinke i narodne muzike Hanka Paldum i Almir M & Tribun Band. Također tu su bili i poznato voditeljsko lice Alen Albinović, Enes Merdović, Edin Aladžuz Kalimero i brojni drugi.

Amar Šabović iz Sarajeva rođen je sa teškom genetskom autoimunom bolešću – cističnom fibrozom. Bolest se manifestuje kroz česte upale pluća, poslije kojih svaki put ostanu trajne posljedice, te kroz probleme sa varenjem. Oboljeli od ove bolesti moraju imati 30-40% jači unos kalorija, inhalirati se lijekovima koje sami plaćaju i gotovo konstantno koristiti antibiotike. Bolest je progresivna i ne postoji lijek koji bi je zaustavio.

Dječak živi sa majkom i mlađim bratom.

Pošto se majka sama bori da prehrani porodicu, nije u mogućnosti kupiti sve što bi dječaku koliko toliko olakšalo disanje i produžilo život.

Za one koji ne znaju, ovo je ista bolest od koje je bolovala mala Zehra Kalajdžic – pomoć je zaista potrebna jer su troškovi koju bolest iziskuje veliki.

Amaru možete pomoći uplatom na račune:

UNIKREDIT BANKA

Za uplatu u KM

Transakcijski broj: 3389102539435949

Broj racuna: 40240363000

za stranu valutu

Broj racuna:40240363101

IBAN: BA393389102539435949

SWIFT:UNCRBA22

na ime Amar Šabović

Amaru možete pomoći i pozivom na humanitarni telefon 090 291 089.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.