x

Hanka Paldum trijumfirala na festivalu FeminEast u Švedskoj!

Kraljica sevdaha Hanka Paldum upravo se vratila s  uspješne mini-turneje iz Švedske, koju je održala u sklopu  prestižnog multi-kulturalnog festivala FeminEast, u organizaciji poznate kazališne kuće Riksteatern. 

 Koncerti su se održali u kazalištu Kulturhuset Stadsteatern u Stockholmu, potom u  Malmö Live Konsertus, pa finalno u koncertnoj dvorani Göteborgs Konserthus, a Hanka se na festivalu našla kao jedina predstavnica s naših prostora. Za učešće je dobila poseban poziv i vrlo mu se rado odazvala, a pune dvorane, sjajna publika i koncertni doživljaji nisu ni Kraljicu sevdaha ostavili ravnodušnom.

 

``Dugo već nisam doživjela ovako prisne i divne koncerte kao s publikom na ovoj turneji. Uz naš narod, koncerte su pohodili mnogi Šveđani, a bilo je i baš među Šveđanima puno `ponavljača` s moje prošle turneje, tako da sam ovim koncertima nastavila doslovno osvajati srca Šveđana našom sevdalinkom. Popunjene sale, emotivni koncerti, sjajna publika, što bih više mogla poželjeti za sebe na ovoj turneji. Zaista sam uživala``, istaknula je odmah po povratku u Sarajevo Hanka Paldum.

 

Sva tri koncerta Hanka je otvorila s pjesmom „Ali pamtim još“ na oduševljenje publike, a koncerte je nastavila pjesmama „Ja te pjesmom zovem“, sevdalinkama „Kraj tanana šadrvana“,  „Mostarski dućani“ i mnogim drugim prekrasnim pjesmama, a nisu izostali ni Hankini hitovi kao što su „Crne kose“, „Što svaka žena sanja“ i neizostavne „Zelene oči“. Hanka je puno puta izlazila na bis, a publika je posebno emotivno reagirala na izvedbe pjesama „Da sam ptica“ i „Bosno moja, divna mila“.

 

Hanka je nastupala u pratnji svog benda kojeg čine vrhunski glazbenici Samir Hodžić (harmonika), Aka Hukelić (gitara), Nihad Voloder (bas gitara), Edin Bahtić (klarinet) i Muhamed Jusić (bubanj).

Fotografije: Dženan Toplić, Aleksandar Frnkulović

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.