x

Harden propustio šansu, Warriorsi poveli 2-0!

Košarkaši Golden Statea savladali su Houston sa 99:98 i sada vode sa 2-0 u pobjedama u finalu play-offa zapadne konferencije.

Harden je ubacio 38 poena i bio je najzaslužniji za povratak Houstona od -17, ali je u posljednjim sekundama izgubio loptu i propustio šansu da svom timu donese pobjedu.

 

U prvoj utakmici Golden State je zaostajao 16 poena u drugoj četvrtini, a sada je u tom periodu imao 17 poena viška pred 19.596 hiljada ljudi u rasprodatoj areni.

 

Međutim, Harden je odigrao fenomenalno, vratio je svoj tim u igru, a poslije promašaja Barnesa zaletio se na suprotnu stranu terena, ali je upao u zamku Curryja i Thompsona, pa je izgubio loptu.

 

“Frustrirajuće je ovako pokloniti utakmicu“, rekao je Harden, a trener Kevin Mekhejl branio je svoju odluku da ne traži tajm aut.

 

“Svaki put bih birao da naš najbolji igrač ide na još nepostavljenu odbranu, tu je najbolji“.

 

Harden je meč završio sa 38 poena (13-21 iz igre, 9-10 penali), 10 skokova, 9 asistencija i samo 2 izgubljene lopte, dok je Steph Curry na drugoj strani imao 33 poena (13-21 iz igre), 3 skoka, 6 asistencija, ali i 6 izgubljenih lopti.

 

``Ponekad poželim da otvorim pivo i sjednem pored terena. Ova dva momka su dva najbolja košarkaša na planeti``, rekao je centar Warriorsa Andrew Bogut.

 

Dwight Howard bio je pod znakom pitanja za drugi meč zbog povrede koljena, ali je odigrao odlično sa 19 poena (8-11 iz igre) i 17 skokova, Terrence Jones dao je 12, a Josh Smith 10 poena (5-17 iz igre).

 

“Nećemo odustati. Stajaćemo i nastavićemo da zadajemo udarce“, ne predaje se trener Kevin McHale.

 

Curry je veliku podršku imao u Bogutu sa 14 poena (7-9 iz igre), 8 skokova, 4 asistencije i 5 rampi, Draymond Green upisao je 12 poena (3-9 iz igre), 8 skokova i 7 asistencija, dok je Klay Thompson dao 13 poena (6-15 iz igre).

 

“Sjajno se takmičimo, ovo su dvije ekipe koje zaista žele da uđu u finale“, rekao je trener Warriorsa Steve Kerr.

 

Sljedeće dvije utakmice igraju se u Teksasu, a sljedeća je u noći između subote i nedjelje od 3.00.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.