x

Hardware-ski startupi su startupi budućnosti!

To je bio glavni zaključak SPARK Hardware Startups događaja, na kojem su se okupili stručnjaci iz ove branše i IT entuzijasti iz Hercegovine, a i šire. 

Druženje je počelo dan prije glavnog događaja, na 1:1 Mentoring Session s gostom Aleksanderom Tõnnissonom iz BuildIt-a (Estonija). SPARK je organizirao mentorstvo ekskluzivno samo za startupe, a njih devet prijavljenih je imalo 20ak minuta nasamo sa simpatičnim Aleksom, koji im je dao konkretne savjete i smjernice.

 

Sutradan (29.10.) malo nakon 16 sati je počeo događaj, a svoje poglede na ovaj novi Internet of Thing (IoT) trend s posjetiteljima su podijelili predstavnik Microsofta u Bosni i Hercegovini Admir Tuzović, web developer u startupu NHome Ivan Filipović, osnivač akceleratora za hardware-ske startupe BuildIt Aleksander Tõnnisson, startup aktivist i poduzetnik na području regije Stevica Kuharski, voditelj startupa NHome Marko Zeljko, te predstavnici informatičkih fakulteta u Mostaru Emina Junuz i Tomislav Volarić. 

 

Od ove raznolike ekipe posjetitelji su čuli jako puno savjeta i konkretnih primjera, a iz SPARKa se nadaju da su svi naučili neke nove stvari i da su ih ovim događajem potaknuli da pokrenu i svoj vlastiti startup. Ekipa SPARKa se ovim putem zahvaljuje partnerima i sponzorima koji su omogućili besplatno sudjelovanje i live stream za one koji nisu uspjeli doći na ovaj zanimljiv događaj. 

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.