x

Hart: Mogao bih ostati u inostranstvu!

Golman Joe Hart otkrio je da bi nakon što se završi pozajmica u Torinu mogao ostati u inostranstvu, prije nego se vratiti u Manchester City, jer smatra da je u matičnom klubu višak. 

Engleski golman pred početak ove sezone napustio je City jer Pep Guardiola nije računao na njega. Španski stručnjak ne odustaje od toga da mu Hart ne treba, tako da će City vjerovatno prodati ovog golmana na ljeto. 

 

Hart je svjestan situacije u kojoj se nalazi i smatra da su mu dani u Cityju odbrojani.

 

``Rekao bih da sam višak u ovom trenutku u svom matičnom klubu. Ne mislim da se situacija promijenila, moram da budem realan. Volim taj klub i uvijek sam govorio da ću biti tamo dokle god me žele, ali uvijek sam bio oprezan dok sam to govorio jer sam znao da se u velikim klubovima stvari brzo mijenjaju“, rekao je Hart u intervjuu za BBC.

 

Hart je rekao da zna da se neće dopasti svakom menadžeru, kao i da ga neće svako stavljati u tim, ali i da je to poslovna strana fudbala koju je upoznao i više je ne shvata lično. 

 

``Ali ako ne dobijam šansu, želim da odem negdje gdje je dobijam“, jasan je Hart.

 

Ovaj 29-godišnji golman je priznao da ne osjeća animozitet prema Guardioli i zna da je Pep uradio ono za šta je smatra da je ispravno. 

 

``Nije to uradio kako bi meni uništio život, već je mislio da je to za njega kao menadžera najbolje kako bi pobjeđivao“, dodao je.

 

Hart je otkrio da pomno prati Premier ligu i da bi volio igrati ponovo u Engleskoj, ali mu je ključno da brani u kontinuitetu. 

 

Interes da angažuju Harta već je pokazalo mnogo engleskih timova, a u borbu se uključio i Torino koji želi otkupiti njegov ugovor.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.