x

Hayat TV danas donirala inkubator !

Drugog marta prošle godine u dvosatnom programu, humanitarni projekt “Dobri ljudi” Hayat TV-a  uspješno je završen prikupljanjem sredstava za kupovinu inkubatora uz pomoć građana Bosne i Hercegovine, koji su dokazali i pokazali svoju humanost. Uz pomoć dobrih ljudi, prikupljeno je 51.500 KM, a dio tih sredstava donirala je i sama Hayat TV. Nakon 3 neuspjela tenderska pokušaja Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Hayat TV je projekt “Dobri ljudi” dovela u završnicu. Podršku projektu dala je i firma “Medical” d.o.o., generalni zastupnik i distributer proizvoda General Electric, od koje je Hayat TV kupila 3 inkubatora.

Danas je u prostorijama Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uručen  prvi inkubator. Kako su inkubatori potrošni inventar, svaki novi će svakako dobro doći onim najmlađima. ``Veoma smo sretni da smo pomoću divnog humanitarnog projekta ``Dobri ljudi`` dobili inkubator, koji je itekako potreban najmlađim pacijentima i drago mi je, također, da je rezultat ovog projekta omogućio i inkubatore kolegama u bolnicama u Travniku i Bihaću. Hvala Hayat TV-u koji je uvijek tu uz nas``, rekla je direktorica Pedijatrijske klinike KCUS-a Senka Dinarević-Mesihović. 

Hayat TV se zahvaljuje svim gledateljima, dobrim ljudima, koji su svojim doprinosom učestvovali u ovom projektu. Projekt “Dobri ljudi” prvobitno je imao za cilj kupovinu jednog, ali su uz pomoć dobrih ljudi prikupljena sredstva za čak tri inkubatora. Nakon današnje posjete klinici u Sarajevu, inkubatori će biti donirani bolnicama u Travniku i Bihaću. 

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.