x

Hiljade Zeničana na protestu: ``Ako nam uzmu Čelik, uzet će nam srce``

Nekoliko hiljada Robijaša i sipmatizera Čelika danas su u Zenici mirnom šetnjom, od robne kuće ``Bosanka`` do stadiona Bilino polje, iskazali svoje nezadovoljstvo i digli glas protiv gašenja zeničkog premijerligaša.

Šetnja je simbolično počela pet do dvanaest, a ovim gestom svi ljubitelji ovog kluba ukazali su na to da je stanje krajnje alarmantno i da su promjene neophodne s obzirom da je Čelik ima milionska dugovanja i da nema uprave.

 

- Drago mi je da smo danas ovdje u velikom broju i to od najmlađih do najstarijih generacija i da svi želimo sačuvati Čelik i da ukažemo na to da ljudi koji su u klubu ne rade pravu stvar. Nedopustivo je da se Čelik ugasi jer Čelik je srce Zenice, ako nam oduzmu Čelik, oduzeli su nam srce. Čelik treba da se vrati na staru slavu u vrh bh ngometa gdje i pripada - kazao je Vladan Popović, predstavnik Robijaša.

 

Vrijedi istaći kako će nakon protesta u 14:30 na Bilinom polju Čelik ugostiti ekipu Travnika ali nažalost pred praznim tribinama, posebno onom južnom na kojoj proteklu godinu dana nema najvjernijih navijača zeničkog kluba.

 

tekst : faktor

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.