x

Historijski uspjeh: Kadeti u četvrtfinalu Eurobasketa!

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva koje se igra u Latviji. Naši mladi košarkaši su danas savladali selekciju Litvanije rezultatom 89:80, te su ostvarili plasman među osam najboljih selekcija Evrope.

Nakon dosta izjednačenog uvoda u utakmicu gdje su obje selekcije imale prednost, Litvanci serijom od 10:0 sredinom prve dionice odlaze na plus devet, 21:12. 

 

Ipak, izabranici Emira Halimića se nisu predavali, te su se potpuno vratili u meč, da bi nakon prve dionice Litvanici imali prednost od četiri razlike, 27:23.

 

Izjednačena košarka se igrala u drugoj četvrtini. Igralo se koš za koš, a iako su Litvanci u samom finišu prvog dijela imali šest poena prednosti, serijom od 7:0 naši kadeti su na poluvrijeme otišli s poenom prednosti, 47:46.

 

Dobro je naša selekcija otvorila i drugo poluvrijeme. Uspjeli su steći u jednom trenutku 10 poena prednosti (60:50), ali su umjesto da prelome meč, dopustili Litvaniji da se vrati u igru. Nakon 30 minuta igre rezultat je bio neriješen, 64:64.

 

Posljednja dionica je donijela jako neizvjesnu košarku. Naša selekcija je cijelim tijekom ove dionice imala prednost, a u finišu su konačno slomili otpor Litvanije, te su slavili veliku pobjedu.

 

Džanan Musa je predvodio bh. tim s 37 poena, Ammar Gegić je dodao 24, a Sandro Antunović 14 poena. Kod Litvanije Sedekerskis je ubacio 19 poena.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.