x

Hit boje kose ove sezone!

Što se tiče trendova nijansi kose i njihovih promjena, možemo primijetiti da je jedan od trendova koji se neprestano razvija - ombré - koji sada prelazi u sombré, suptilniji i nježniji ombré. Nego,  to nije jedina boja koju ćete primijetiti na poznatima i modnim pistama ove sezone. In je ledeno blond boja, smeđe s blond tonovima kao i hladne smeđe nijanse

Kod svake boje bitan je i odabir frizure, s obzirom da žene žele totalni look koji mogu nositi tokom cijele godine. Boja kose i frizura međusobno se prožimaju i jedna naglašavaju drugu. Zato pažnju trebamo posvetiti i njezi kose, a i stajlingu.

 

Blond

 

Ove godine moći ćete vidjeti razne varijante blond boja. Ako tražite savršenu blond boju upitajte svog frizera za uslugu Majire High Lift, super posvjetljavajuću boju koja će vam pružiti rezultat koji ste dugo tražili, s obzirom da osim željenih rezultata prelijepe boje, kosi pruža njegu i sjaj. Kako biste održali rezultate kod kuće, upotrijebite šampon i njegu za očuvanje boje kao što je linija Série Expert Vitamino Color. 

 

boje kose proljeće 2015

 

Slavne osobe često izgledaju kao da su nehajno napravile frizuru, međutim iza njih je uvijek tim profesionalaca, svaki put kad izađu iz kuće. No ono što možemo primijetiti da i slavni žele jednostavnost, čak i kada je u pitanju glamurozni izgled. Upravo zato što su zajedno s timom shvatile da je jednostavno i prirodno ponekad ono što izgleda najbolje. Iz tog su razloga razne varijante smeđe boje zavladale na kosama slavnih. 

 

Zlatna karamel 

 

boje kose proljeće 2015

 

Zlatna karamel blond takođe je trend ovoga trenutka. Ona je toplija, mekša strana blond boje. Ima sposobnost posvijetliti određene tenove, što je čini glavnim izborom za mnoge holivudske zvijezde. Karamel blond na cijeloj kosi idealno pristaje hladnom tenu. Posebno za žene s blond kosom i hladnom bojom tena. Takođe je vrlo nježna na zreloj koži, tako da je savršena za zrelu dob! Zlatna karamel prekrasna je kao boja za naglašavanje ili za pramenove na toplim tonovima kože. Na cijeloj kosi isprobajte tamniju nijansu zlatne karamele. Budite pažljivi sa svjetlijom zlatnom karamelom na cijeloj kosi kod toplih boja tena jer bi mogla izgledati zagušujuće.

 

Duboka smeđa 

 

Svi ljubitelji tamne kose, ove će sezone doći na svoje. Tamna jednakomjerna boja jedan je od trendova koji su zastupljeni ovog proljeća. Inoa boja za kosu bez amonijaka vašoj će kosi omogućiti tamnu boju po želji, ali i prirodnost koja joj je potrebna. Uz ovakvu boju izvrsno pristaje make up koji naglašava oči i daje cjelokupnom dojmu senzualnost.

 

boje kose proljeće 2015

 

Za njegu boje upotrijebite Inoa Color Care liniju koja intenzivno hrani kosu, štiti boju i čini vašu kosu sjajnom, duboko hidriranom i svilenkastom na dodir. Što se tiče stylinga, slijedite svoj instinkt! Možete stilizirati izravno na mokru kosu.

 

Pitajte svog frizera koja boja kose bi vam najbolje odgovarala zavisno od  tena i stanja vaše kose i ovog proljeća igrajte se bojama.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.