x

Hoće li Camry zamijeniti Avensisa u Europi?

Toyotina limuzina srednje klase je na zalasku karijere i po svemu sudeći ulogu globalnog igrača u tom segmentu preuzet će Toyota Camry.Toyota Camry nije nepoznata u Europi. Prodavala se na starom kontinentu 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća i bila je pozicionirana iznad Carine i Avensisa nekoliko generacija. U Americi je Camry volumenski model, onaj koji se prodaje ``na vagone``. Avensis je Amerikancima nepoznat jer je rezerviran za Europu. Aktualna generacija Avensisa je na izdisaju, pa su se pojavile informacije kako će ga u D-segmentu zamijeniti Camry.

 

 

Aktualna generacija Camryja predstavljena je u siječnju ove godine, kada je dobila modularnu platformu TNGA koju poznajemo iz Priusa i C-HR-a. Tada je japanska limuzina i narasla na popriličnih 4,86 metara. Na američkom tržištu ugrađuju se 2,5-litreni benzinac, 3,5-litreni V6 i hibrid koji koristi 2,5-litreni motor. Upravo hibrid zvuči kao najzanimljiviji kandidat za europsko tržište.

 

Dovođenje Camryja u Europu zvuči kao logičan potez. U Rusiji se Camry prodaje već godinama u malo drukčijem obliku nego u SAD-u. Proizvodnja prošle generacije je gotova i čini se kako će novi Camry krenuti i tamo, a onda mu samo korak nedostaje da postane globalni model. Čekamo.

RTL/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.