x

Holandija sve dalje od EP, Bale ostavio Vels na vrhu grupe!

Reprezentacije Holandije i Bosne i Hercegovine novim porazima ugrozile su šanse da se direktno plasiraju na EURO 2016, kojem su blizu Island, Vels i Italija.

Holanđani su razočarali navijače porazom od Islanda 1:0, što je iskoristila Češka preokretom protiv Kazahstana na 2:1, ali ne i Turska remijem sa Letonijom 1:1.

 

Belgijanci su predvođeni Kevinom de Bruyneom preokrenuli protiv BiH na 3:1 i udaljili ``Zmajeve`` od EP, dok je Italija minimalnom pobjedom nad Maltom prestigla Italiju.

 

Gareth Bale je učvrstio je Vels na prvom mjestu grupe B ispred Belgije golom za pobjedu na Kipru, a Izrael je ubjedljivim trijumfom nad Andorom 4:0 ostao u igri za direktan plasman. 

 

 

Norveška je minimalnim trijumfom u Sofiji protiv Bugarske nastavila da prati Italiju i Hrvatsku, od koje ima samo bod manje, a dočekuje je u utorak u Oslu.

 

Holandija se mučila protiv Islanda od početka meča, a onda je neopreznim startovima ostala sa igračem manje i primila gol iz penala. Milorad Mažić je prvo u 33. minutu ispravno isključio Martinsa Indija koji je prilikom pada na zamlju udario rivala rukom u glavu. 

 

Kazahstanci su iznenadili Čehe u 21. minutu i poveli u Plzenju. Nakon kratkog dodavanja posle kornera sa desne strane, igrač Kajrata Bajrzan Islamhan je poslao sjajan centaršut na drugu stativu, a Jurij Logvinenko sjajno skočio pored čuvara i glavom savladao nemoćnog Petra Čecha. 

 

 

Turci su se još duže mučili sa Latvijom, opsjedali su gol rivala, da bi konačno 11. šut u okvir gola donio rezultata. Selčuk Inan koristi proigravanje Arde Turana i sjajnim udarcem sa distance donosi vodstvo. 

 

Italijani su naleteli na malteški zid u Firenci, gosti su fantastično odolijevali ``Azzurrima``, ali su poklekli 20 minuta prije kraja.

 

Rezervista Antonio Candreva ubacuje loptu na peterac gde je Graziano Pelle bio brži od golmana Malte i donosi vodstvo i konačnu pobjedu.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.