x

Honda, malo povijesti i jedna nenormalna reklama!

Moram priznati da nisam mislio kako će me nakon odgledanog filma pod nazivom „Mega-morski pas protiv Krokosaurusa“ ikada više iznenaditi i zbuniti ikakav celuloidni uradak. No bio sam u krivu, jer se nakon gledanja ove reklame i dalje negdje u dubini vlastite sive tvari pitam „koji sam to k***c upravo pogledao?!?“.

Honda – renomirani japanski proizvođač koji je tijekom posljednjih nekoliko desetljeća pokoravao raznorazne segmente svijeta automobila. Iako priča o ovom gigantu počinje još šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada su prvi Hondini automobili ponudili odličnu alternativu ostatku konkurencije na japanskom tržištu, ono najbolje tek slijedi.

 

Naime, od sedamdesetih godina minulog nam milenija, Toyota Corolla je na američkom tržištu ponudila jeftin i kvalitetan oblik prijevoza, te je time pokorila tamošnje tržište i (p)ostala najprodavanijim automobilom svih vremena. Do tog su momenta „svete krave“ na četiri kotača za Amere značili ogromni V8-gutači naftnih derivata, koji zbog tadašnje naftne krize nisu imali šanse opstati.

 

No Corolla nije dugo ostala „jedini ispravan izbor“ (kako su neki mediji oglašavali Corollu), jer je ubrzo nakon svog iskrcavanja na američko tlo Toyota dobila prvog stvarnog rivala u obliku Honde Civic, koja je i dan-danas među najprodavanijim modelima na američkom kontinentu, ali i u svijetu.

 

Izvor: automobili.dnevnik.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.