x

Hor Mošus predstavio spot koji će vas oduševiti!

Hor Mošus, koji slovi za jedan od najslušanijih horova u regiji, nakon dvije godine pauze, predstavio je spot za kasidu Tebe slijedim. ``Trebalo je skoro dvije godine, za pripremu jednog ovakvog projekta, od pisanja teksta, preko muzike i aranžmana, pa do snimanja spota, puno je truda i pažnje uloženo, zato očekujemo da ovo bude naš najbolji projekat do sada“ – poručuju iz Hora.

Autorski tim na ovom numeri su sačinjavali: Ensar Gobeljić (tekst), Armin Muzaferija (muzika) i Sayid Rezić (aranžman), a snimana je u Long Play studiju u Sarajevu.

 

Prošlo je skoro godina dana od izdavanja prvog albuma hora Mošus. O tome kako je prošla promocija i kako je album prihvaćen više je rekao, član hora, Kenan Kurtović:  “Promocija albuma ‘Zvijezdo sjajna’ je u ovih 10 mjeseci protekla bolje nego što smo očekivali. Koncerte i promocije smo održali širom BiH, ali također i u Srbiji, Švicarskoj, Njemačkoj, a već imamo dogovoreno prvo gostovanje u Austriji. Nakon centralne promocije albuma na stadionu Blatuša u Brčkom, na kojoj je prisustvovalo preko 3000 osoba, sve je krenulo uzlaznom putanjom. Tako da smo već u nedjelju, ponovo u Sarajevu kao gosti na Festivalu Baščaršijske noći.“

 

Ono što je specifično za ovaj projekat jeste to da, ekipa koja je radila na cjelokupnom projektu dolazi iz 9 gradova, a među njima je i Sanski Most, rodno mjesto poznatog YouTubera Ajdina Hasanića, koji saradnju na projektu opisuje riječima: „Veliko mi je zadovoljstvo raditi sa ovom senzacionalnom ekipom pod dirigentskom palicom režisera Sulejmana M. Volim raditi na kvalitetnim projektima poput ovog, a posebno mi zadovoljstvo predstavlja to što sam dobio glavnu ulogu u spotu. Treba prikazivati ovakve stvari, koje promovišu njegovanje istinskih vrijednosti kod ljudi, kojih je danas, nažalost, sve manje i manje.“

 

Hor ima već rezervisane termine nastupa sve do jeseni, a ukoliko ste zainteresirani za njihov rad, možete ih pratiti na njihovoj Facebook stranici:
https://www.facebook.com/mosus.hor/?fref=ts

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.