x

Horor u Beogradu, UBIJEN VOJISLAV ŠEŠELJ: Vijest zapalila Fejsbuk! (FOTO)

Jutros se na društvenim mrežama pojavila vijest da je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ubijen u Beogradu. 

Horor u Beogradu, ubijen Vojislav Šešelj – naslov je lažne vijesti koja se jutros proširila društvenim mrežama.

 

Vijest je plasirana na lažnom profilu koji nosi ime slavnog holivudskog glumca „Nikolasa Kejdža“. Neslana šala začinjena je fotografijom pravog leša koji po konstituciji podsjeća na lidera Radikala, a nad kojim stoji nagnut policajac. U uglu fotografije stoji i mali portret Vojislava Šešelja kako bi podmetnuta informacija dobila na vjerodstojnosti.

 

Predsjednik Srpske radikalne stranke prvo se smijao pola minuta kada smo mu telefonski saopštili vijest da „nije više među živima“, piše Srbija Danas.

 

Šešelj: Ko, ja mrtav?

 

- Ko, ja mrtav? Pa, evo pričate sa mnom, ili to možda nisam ja… (smijeh). Živ sam, mrdam od jutros. Tako i namjeravam da nastavim – priča Šešelj.

 

Dodaje da mu ovo nije prvi put da su ga lažno proglasili mrtvim.

 

- Ubijali su me preko Fejsbuka već nekoliko puta, a ja se svaki put samo nasmijem na to. Izgleda da jedino tako mogu da me likvidiraju. Ne znam šta da vam kažem. Ne mogu komentarisati nečije sumanute ideje – kaže Šešelj.

 

Na pitanje da li misli da je možda „neslanu šalu“ namerno plasirao neko od beogradskih demonstranata s kojima je prije tri dana imao sukob ispred Skupštine, Šešelj kaže:

 

- Mogu samo da nagađam, nemam pojma. Zaista nemam predstavu ko bi i zašto to uradio. Takve stvari me ne pogađaju i na njih ne obraćam pažnju. Neka rade šta hoće, neće me isprovocirati.

 

On napominje da nema namjeru da goni počinioca iako bi policija mogla da otkrije sa kog je računara postavljena lažna informacija.

(Srbija Danas)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.