x

Horvat tragičar Hrvatske: Norveška u velikom finalu!

Rukometna reprezentacija Norveške plasirala se u finale Svjetskog prvenstva. Oni su večeras u polufinalu nakon velike borbe pobijedili Hrvatsku 28:25.

Samo jedan gol viđen je u početnih pet minuta igre. Postigli su ga Hrvati sa sedam metara, a Norveška je imala ogromnih problema s realiziacijom, te su do prvog gola došli tek nakon osam minuta igre.

 

Imali su Kauboji tri gola razlike (4:1), no potom je Norveška napravila veliki seriju i u 17. minuti su došli do vodstva 7:6.

 

Na trenutak je Hrvatska ponovo uspjela da dođe do vodsva od 8:7. Ipak, velike greške koje su naši susjedi pravili Norvežani koriste. Imali su 10:8, a zatim je Pešić odbranio sedmerac koji bi odveo Norvešku na plus tri.

 

Kauboji su međutim nastavili praviti dosta grešaka. Kaznili su to njihovi rivali, a po prvi put Norvežani u 26. minuti odlaze na plus tri (11:8).

 

Do kraja poluvremena izabranici Željka Babića uspijevaju samo smanjiti prednost za jedan gol i na odmor Norvežani odlaze sa dva gola prednosti, 12:10.

 

Odlično Hrvatska ulazi u nastavak. Izjednačili su rezultat nakon nešto više od dvije minute igre na 12:12.

 

Uspjeli su potom Norvežani ponovo da odu na dva gola prednosti, 15:13. Pešić je s nekoliko dobrih odbrana održavao ovu selekciju u susretu u 40. minuti golom Mamića Hrvati nakon dugo vremena došli do vodstva od 16:15.

 

Golom Duvnjaka nakon kontre Hrvatska je došla do plus dva (18:16), a zatim Norveška ne koristi sedmerac, te prave prestup u narednom napadu.

 

Nije uspijevala ni Hrvatska da prelomi meču tim trenucima. Promašili su dva napada, doduše sa igračem manje, Pešić je u 49. minuti ponovo odbranio važan napad gostiju, ali ponovo naši susjedi ne uspijevaju postići gol.

 

Golom Sagosena u 50. minuti Norveška stiže do izjednačenja (18:18) uz isključenog igrača za Hrvatsku.

 

Norveška je to iskoristila i golom Jondala ponovo dolazi do vodstva, 19:18.

 

Nije se Hrvatska predala. Norvežani su napravili nekoliko grešaka u napadu, to je tim Željka Babića iskoristili i u 54. minuti golom Horvata dolaze do vodstva od 21:20.

 

Stepančić je zatim dobio isključenje, ali sjajni Pešić potom brani zicer O`Sullivanu za novi napad Hrvata, kojeg koristi Kontrec za 22:20.

 

Potom Norvežani pogađaju, Hrvati promašuju, a Norveška potom gubi loptu, no istom mjerom uzvraćaju i rukometaši Hrvatske. Sagosen pogađa za 22:22, a zadnji napad pripao je Hrvatskoj. Dosuđen je sedmerac, ali Horvatov udarac brani Bergerud i meč odlazi u produžetak.

 

Hrvatska je dobro otvorila prvi produžetak. Golovima Mamića i Horvata su došli do 24:22, ali su potom ponovo dozvolili protivnicima da se vrate i dodatnih pet minuta prvog produžetka je završeno rezultatom 24:24. 

 

Odlučujućih pet minuta pripalo je Norveškoj. Uspjeli su prelomiti meč u svoju korist, te su na kraju završili u velikom finalu, gdje ih čeka domaćin Francuska

 

Svjetsko prvenstvo, polufinale:

 

Hrvatska - Norveška (22:22) 25:28

 

HRVATSKA: Stevanović, Pešić, Mihić, Duvnjak 3, Stepančić 3, Gojun, Matulić, Horvat 6, Kontrec 2, Mandalinić, Štrlek 1, Musa 3, Štrlek 3, Jotić, Mamić 5, Šebetić 1, Cindrić.

 

NORVEŠKA: Christensen, Bargerud, Sagosen 4, Hykkerud, Myrhol 6, Overby, Tonnesen 2, Jondal 2, Bjornsen 5, Kidboe, Gullerud 2, Rod, O`Sullivan, Tangen 4, Johannessen, Hansen 3.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.