x

Hot Wheels stvorio automobil za Darth Vadera!

Zvjezdani ratovi omiljeni je filmski serijal milijunima ljudi diljem svijeta. Sljedeće godine ova trilogija dobiva novi nastavak, a shodno tome Mattel i Hot Wheels pripremili su poseban automobil kojeg se ne bi posramio ni Darth Vader sam. Jedan od najpoznatijih filmskih negativaca poslužio je Mattelu i Hot Wheelsu kao inspiracija za Darth Vader automobil koji će biti dio promidžbe novog filma, ali i kolekcije igračaka koje će Mattel izbaciti povodom dolaska novog nastavka Zvjezdanih ratova…

Iako je Hot Wheels poznat po tome da stvara realistične minijature stvarnih automobila ovaj proizvođač igračaka može napraviti i funkcionalan automobil kada to poželi. Dokaz je Darth Vader automobil inspiriran kacigom ovog filmskog negativca koji je za njega izradio Picture Car Warehouse. Ispod “Darth Vaderske” vanjštine krije 6.2-litreni LS3 V8 motor s 530 KS koji je posuđen od Corvette prošle generacije. Uz Corvettin motor Darth Vader automobil dobio je i poseban karbonski ispuh, te pneumatike i naplatke izrađene posebno za njega.

 

Ovaj jedinstveni automobil inspiriran Zvjezdanim ratovima pojavit će se na ovogodišnjem skupu ljubitelja stripova u San Diegu, a nakon Comic-Cona obilazit će Ameriku ne bi li promovirao film, ali i minijaturni auto koji će u prodaju uskoro izbaciti Hot Wheels.

 

Izvor: automotoportal.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.