x

Hrana koja pomaže pri mršavljenju!

Humus je bogat vlaknima koja će te brzo zasititi, te proteinima koji će ti dati snagu • Tamna čokolada prepuna je antioksidansima koji ubrzavaju metabolizam

KAD dođe do skidanja viška kilograma, dijeta je najbitnija. Pitaj bilo kojeg nutricionista ili osobnog trenera, sve što staviš na tanjur bitno je za proces mršavljenja, pa je zato dobra ideja saznati koje će ti namirnice pomoći da istopiš kilograme, piše Index.

 

Humus

 

Jedno istraživanje pokazalo je kako ljudi koji redovno jedu humus imaju osam posto tanji struk od onih koji ne jedu ovaj namaz od slanutka. Zašto je to tako? Humus je bogat vlaknima koja će te brzo zasititi, te proteinima koji će ti dati snagu.

 

Čokolada

 

Nije šala! Tamna čokolada prepuna je antioksidansima koji ubrzavaju metabolizam, ali pazi na porciju. Sa slatkišima je jako lako pretjerati.

 

Zobene pahuljice

 

Zobene pahuljice za doručak pomažu pri kontroliranju gladi cijeli dan. Kao i u humusu, vlakna u zobenim pahuljicama imaju vrlo bitnu ulogu.

 

Čaj

 

Katehini i kofein u ovom zdravom napitku pomažu pri sagorijevanju masnoća. Odaberi omiljenu vrstu i uživaj u toplom (ili hladnom) čaju dok mršaviš!

 

Šljive

 

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Liverpoolu došlo je do zaključka kako osobe koje jedu šaku šljiva dnevno mršave brže od onih koji uopće ne jedu šljive. Razlog su naravno – vlakna.

 

Avokado

 

Za ručak pripremi pola avokada i glad se neće pojaviti do večere! Vlakna, kalij i zdrave masnoće u ovom zelenom voću zasitit će te i dati ti preko potrebne nutrijente.

 

Kikiriki ili maslac od kikirikija

 

Dodaš li maslac od kikirikija ili kikiriki u svoj doručak, kontrolirat ćeš osjećaj gladi sljedećih 12 sati. Pripazi da ne jedeš više od dvije žlice maslaca od kikirikija ili 30 grama kikirikija, vrlo su kalorični.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.