x

Hranila sam se zdravo, a gojila se - zbog tri velike greške!

Ne znam zašto sam to radila, ali jesam - po cio dan bih jela zdrave stvari, na posao nosila ručkove i zdrave grickalice i sve radila po pravilima.

Međutim, čim bi došlo vrijeme za večeru, sav moj trud bi propao jer bih se bacila na najnezdraviju i najmasniju moguću hranu, i to u neograničenim količinama. Kilogrami su se gomilali, a ja sam se kao čudila šta se to dešava. Kada sam shvatila da više nemam izgovora, riješila sam da nešto promjenim. 

 

OGRANIČENE PORCIJE 

 

Uglavnom sam se hranila zdravo, ali u ogromnim količninama. Šta god da bih pojela, vraćala sam se u kuhinju po repete. Uz to sam i redovno poslije svega toga jela i ostatke od večere svoje djece. Onda sam uvela pravilo da jedem samo ograničene porcije i da ne jedem dječje ostatke. U početku mi je bilo teško jer sam osjećala kao da bacam hranu, ali kada sam vidjela koliko se osjećam lakše i koliko se brže krećem, umjesto da kao inače poslije večere zasjednem ispred televizora, shvatila sam da sam donijela pravu odluku. 

 

SHVATILA SAM DA SIR NIJE POSEBNA GRUPA NAMIRNICA 

 

Kao vegeterijanac, jela sam strašno mnogo mliječnih proizvoda, na čelu sa sirom. Sir je bio sastojak u svakom mom obroku. Uz to sam često jela pice, makarone sa sirom i slične stvari. Kada sam izbacila mliječne proizvode iz ishrane, ubacila sam mnogo zdravijih namirnica, pa sam tako umjesto pice jela povrće uz pirinač, mnogo supa i mnogo salata. Samim tim, unosila sam mnogo više vlakana i osjećala manju glad. 

 

POSLIJE VEČERE JE KRAJ 

 

Kao što sam već rekla, večera mi je bila najveći problem. Čak i kada bih pojela svoja dva tanjira i dječje ostatke, sjela bih da se počastim nečim slatkim. Sada sam, pored toga što sam smanjila večere, izbacila industrijske slatkiše i za desert servirala voće. Kad bismo svi ustali od stola, kuhinju sam zatvarala i nisam više dozvoljavala sebi pristup unutra.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.