x

Hrskava piletina iz rerne!

Oduševiće vas spoj hrskave korice i mekane piletine.

Sastojci

 

2 kriške starog hleba

 

1 1/2 šolja rendanog parmezana

 

2 kašičice origana

 

1 1/2 kašičica sušenog usitnjenog bosiljka

 

1 1/2 kašičica isjeckanog bijelog luka

 

2 kašike ulja

 

4 šnicle pilećeg bijelog mesa

 

Priprema

 

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni C.

 

2. Kriške hleba usitnite u blenderu i prebacite ih u plitku posudu. Dodajte i šolju parmezana, origano, bosiljak i bijeli luk pa promiješajte.

 

3. Piletinu uvaljajte u smjesu sa hlebom i začinima i poređajte na nauljen pleh. Poprskajte piletinu uljem i pospite preostalim parmezanom (1/2) šolje.

 

4. Piletinu pecite u zagrijanoj rerni dok sredina mesa ne bude pečena (oko 30 minuta).

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.