x

Hrvatska i BiH me nisu nikada zvale, pa je moj izbor logičan!

Srca Vitežana za vrijeme Svjetskog prvenstva kucala su i za Švicarsku jer je u početnoj postavi Hitzfeldove momčadi bio “njihov” Josip Drmić, 22-godišnjak, rođen u Švicarskoj, čiji su roditelji upravo iz Viteza.

Drmić nije propustio dolazak u rodni kraj i šišanje kod rođaka Joška Drmića.

“Tata je u NK Vitezu ostavio dubok trag, a što si fizički dalje od korijena, emocije su izražajnije. Vitez je i moj grad, tu imamo stan, tu ću dolaziti i vraćati se”, kazao je Drmić za Goal.com na odličnom hrvatskom.

 

Zvijezdi švicarske reprezentacije uzor je otac Milko.

“Tata je i kao nogometaš bio vrijedan, uporan. I od malih nogu usadio mi je ljubav prema nogometu. Naučio me da su rad, trud i poštenje temelji svakog uspjeha, pa i nogometnog. Lopta mi je uvijek bila najdraža i jedina igračka. To su valjda i razlozi što sam već od prvih ozbiljnijih nogometnih koraka sanjao svjetla reflektora, velike scene, koje sam i doživio”, kaže Drmić koji je prošao put od nižerazrednih švicarskih klubova Repperswila i Freienbacha, preko Züricha, do bundesligaša Nürnberga i u novoj sezoni, do Bayer Leverkusena.

 

“Nakon samo jedne nezaboravne sezone u Nurnbergu, nogometni put odveo me dalje, k novim izazovima, a to je sada FC Bayer Leverkusen. To je njemački velikan, igrat ću Ligu prvaka”, kaže Drmić koji je ostavio traga u Hitzfeldovoj momčadi u Brazilu. Švicarski dres je Drmićev izbor.

 

“Nije bilo dvojbe u izboru reprezentacije, nije ni moglo biti, jer konkretnog poziva iz Hrvatske nikada i nisam imao. A da je poziv stigao, ko zna, možda bi moj put bio drukčiji”, zaključio je Drmić koji nikada nije dobio ni poziv za reprezentaciju BiH.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.