x

Hrvatska razbila Češku, Rusija bolja od Velike Britanije!

Košarkaši Hrvatske porazili su Češku Republiku u duelu posljednjeg kola grupne faze Eurobasketa sa 107:69.

Bila je ovo utakmica koja nije uticala na sudbinu nijedne ekipe jer je sasvim jasno da će Hrvatska u ovoj grupi završtii kao drugoplasirana reprezentacija, dok će Češka biti peta i ostat će bez drugog kruga.

 

Hrvati su danas veliki dio posla napravili u prvom dijelu meča kojeg su dobili sa 14 poena razlike, a u nastavku su samo povećavali svoju prednost do konačnih plus 38. Naše susjede je do trijumfa vodio nezaustavljivi Bogdanović koji je ubacio 25 poena, dok je Šarić imao 18. Kod Češke Auda je imao 19 poena, a Hruban 15. 

 

Hrvatska je takmičenje u grupi završila sa omjerom 4:1, a Češka sa omjerom 1:4. Hrvati su jedini poraz doživjeli od Španaca, a Česi jedinu pobjedu ostvarili protiv Rumuna.

 

U drugom današnjem meču Rusija je porazila Veliku Britaniju sa 82:70. I ovo je bio meč koji nije odlučivao mnogo, posebno ne za Veliku Britaniju koja ima samo poraze u grupnoj fazi. S druge strane, za Rusiju bi pobjeda mogla biti korisna kada je u pitanju što bolji plasman pred drugi krug. 

 

Ruse je do pobjede vodio nevjerovatni Shved koji je ubacio 30 poena, dok je Fridzon dodao 14. Kod Britanaca Clark je imao 21 poen, a Olaseni 19. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.