x

Hrvatska teže od očekivanog savladala Saudijsku Arabiju!

Rukometna reprezentacija Hrvatske večeras je započela svoj nastup na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu koje se igra u Francuskoj.

Popularni Kauboji su u prvoj utakmici grupe C teže od očekivanog savladali Saudijsku Arabiju rezultatom 28:23 iako su u prvom poluvremenu imali dosta poteškoća s večerašnjim rivalom.

 

Hrvatska je bolje ušla u meč i povela je sa 5:1, ali se Saudijska Arabija nije predavala. Hrvati su krajem prvog poluvremena imali 10:8, da bi potom uslijedila serija od 3:0 Saudijske Arabije koja je povela sa 11:10. To je bilo njihovo jedino vodstvo na ovoj utakmici, a Hrvatska je do kraja poluvremena postigla još dva pogotka i na odmor ipak otišla s prednošću (12:11).

 

Hrvatska na početku drugog poluvremena pravi seriju od 3:0 i odlazi na 15:11, ali rukometaši Saudijske Arabije uzvraćaju istom mjerom i stižu do 15:14. Hrvati su potom zaigrali bolje i do kraja utakmice uspjeli doći do sigurne pobjede, iako se od njih očekivao i ubjedljiviji trijumf.

 

Najefikasniji igrač utakmice bio je Luka Cindrić sa šest pogodaka, a pratili su ga Domagoj Duvnjak sa pet, te Manuel Štrlek i Lovro Mihić sa po četiri gola. Saudijsku Arabiju je predvodio Mojtaba Alsalem sa pet golova.

 

Hrvatska sada ima dva boda, koliko imaju Njemačka i Čile u grupi C. Saudijska Arabija, Bjelorusija i Mađarska su nakon prvog kola grupe C bez bodova.

 

Svjetsko prvenstvo, grupa C:

Hrvatska - Saudijska Arabija 28:23

 

Hrvatska: Stevanović, Ivić, Mihić 4, Duvnjak 5, Stepančić 2, Gojun, Horvat 2, Kontrec 2, Božić Pavletić, Mandalinić, Štrlek 4, Musa 1, Jotić, Mamić 1, Šebetić 1, Cindrić 6.

 

Saudijska Arabija: Alsaeed, Almutairi, Alabbas 3, Aljanabi 4, Almoshin 2, Alhammad 1, Saeed, Alabdulali 3, Alfarhan, Alsalem 3, Alobaidi 2, Abu Alrahi, Alabas, Alkhadrawi, Alsalem 5, Alzaer.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.