x

Hrvatski teniser izazvao incident na turniru u Minhenu!

Hrvatski teniser Ivan Dodig kreirao je skandal tokom meča protiv Austrijanca Dominika Tiema u četvrtfinalu ATP turnira u Minhenu.

Tiem je nakon dva sata i 12 minuta borbe slavio sa 6-4, 4-6, 6-3, ali više od njegove pobjede pamtće se incident koji se dogodio na početku trećeg seta. Pri Tiemovom vodstvu 1-0 i 30-30 u drugom gemu, hrvatski je teniser osvojio poen, ali je Austrijanac tražio sudiju da provjeri Dodigov drugi servis.

 

Sudija je pokazao da je bio aut i da se poen mora ponoviti, što je potpuno izbacilo Dodiga iz takta. Smatrao je da je prošlo previše vremena, odnosno da je već dosuđen poen za njega i da ne smije biti ponavljanja.

 

“Ne možeš to raditi, poen je završio. Nije me briga je li aut, rekao si da je poen za mene. Ne možeš to raditi”, vikao je Dodig sudiji Damjanu Šteineru i iz protesta sjeo na klupu.

 

Spustio se i supervizor Geru Armstrong, ali ni to nije pomoglo. Dodig je izgubio poen i gem, a tek tada je počeo pravi šou. Međugorac je zatražio pauzu za odlazak na WC, a kako se trebao odigrati još jedan gem, Šteiner ga nije pustio.

 

 “Hoćeš da se pose**m ovdje”, vikao je iznervirani Dodig.

 

“Ne želim da se pose**š ovdje, ali moramo nastaviti s igrom. Ići ćeš prije svoga servisa”, odgovorio mu je sudija, a kako se Dodig nije dao, ponovno je na teren morao supervizor koji je samo zbog hrvatskog tenisera izmislio ‘hitnu WC stanku’.

 

Nakon što se vratio Dodig je zaigrao bolje i vratio izgubljeni servis, ali je Tiem zatim napravio novi brejk i zaključio ovu priču na rubu između komedije i skandala.

 

Izvor: nezavisne.com/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.